Technologie

BETA-technologie krijgt een grotere internationale financieringsboost

BETA Tech, een in Burlington gevestigd technologiebedrijf, ontvangt dankzij internationale belangen een lening van 169 miljoen dollar van de Amerikaanse Export-Import Bank. De lening is bestemd voor het elektrische vliegtuigbedrijf, dat een aanzienlijk groeipotentieel heeft laten zien, evenals voor huidige en potentiële klanten in economieën als Nieuw-Zeeland, India en Japan.

President Biden benadrukte de lening als een waardevolle investering vanuit de Azië-Pacific in de Amerikaanse particuliere sector. Senator Peter Welch uit Vermont juichte deze stap ook toe en stelde dat BETA Technologies, met de steun van de EXIM Bank, duurzame banen in Vermont zal blijven creëren, de productieproductie in Amerika zal blijven uitbreiden en de wereld zal leiden op het gebied van innovatieve luchtvaarttechnologie. Deze steun zal het bedrijf helpen een aanzienlijke impact te maken in de sector.

De lening van de Amerikaanse Export-Import Bank zal BETA Tech in staat stellen zijn groeitraject voort te zetten en een wereldwijd klantenbestand te blijven bedienen. Deze investering zal niet alleen het bedrijf ten goede komen, maar ook de economie door duurzamere banen te creëren in Vermont en de productieproductie in Amerika uit te breiden. Senator Peter Welch benadrukt de positieve impact die deze lening zal hebben op de innovatieve luchtvaarttechnologie-industrie en het potentieel voor BETA Tech om de wereld op dit gebied te leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER