Beyoncé's nieuwste album 'Cowboy Carter' maakt furore in de economie
Nieuws

Beyoncé's nieuwste album 'Cowboy Carter' maakt furore in de economie

In Los Angeles, Californië, ontving Beyoncé de Innovator Award tijdens de iHeartRadio Music Awards 2024. Het evenement vond plaats in het Dolby Theatre en werd live uitgezonden op FOX. Beyoncé's invloed op de economie, bekend als de Beyoncé Bump, was opnieuw duidelijk.

De Beyoncé Bump kreeg voor het eerst aandacht tijdens haar Renaissance Tour, die hotelverblijven, schoonheidsdiensten en kleine bedrijven een impuls gaf door meer steun van concertbezoekers. Nu, met de release van haar nieuwste album, Cowboy Carter, is de impact van Beyoncé opnieuw voelbaar.

Uit rapporten blijkt dat de recente stijging van de aandelen van Levi's kan worden toegeschreven aan Beyoncé's countrymuziekinvloeden en een nieuw nummer vernoemd naar het merk genaamd Levi's Jeans. Michelle Gass, CEO van Levi Strauss, benadrukte de aanwezigheid van het merk in de mondiale cultuur en de aanzienlijke impact van het feit dat Beyoncé een nummer naar hen vernoemt.

Het is bekend dat de culturele invloed van Beyoncé de economische groei via verschillende industrieën stimuleert. Haar Renaissance-album leidde tot een golf van economische activiteit, zoals blijkt uit de toegenomen zoekopdrachten naar nagelstylisten, pruiken en lokale bedrijven in de buurt van concertzalen. Yelp rapporteerde tijdens de tour een aanzienlijke toename in het aantal zoekopdrachten naar deze diensten.

De “Beyoncé Bump” is een fenomeen geworden, dat opwinding en interesse wekt bij lokale bedrijven naarmate Beyoncé's tour vordert. Mensen zijn niet alleen op zoek naar entertainment en eetgelegenheden, maar boeken ook vervoer en worden glamoureus voor de shows. De invloed van Beyoncé op de economie en lokale gemeenschappen valt niet te ontkennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER