BHP verbindt zich ertoe de Zuid-Afrikaanse economie te ondersteunen in een bod op Anglo-steun
Nieuws

BHP verbindt zich ertoe de Zuid-Afrikaanse economie te ondersteunen in een bod op Anglo-steun

De Australische mijnbouwgigant BHP Group heeft zich ertoe verbonden te investeren in de Zuid-Afrikaanse economie als onderdeel van zijn bod om Anglo American over te nemen voor 38,6 miljard pond ($49,3 miljard). Anglo American, een bedrijf dat ruim een ​​eeuw geleden in Zuid-Afrika werd opgericht, is een van de grootste werkgevers van het land.

Anglo American, met hoofdkantoor in Londen, heeft onlangs het bod van BHP afgewezen vanwege zorgen over de complexe structuur ervan. Het voorstel van BHP omvat het afsplitsen van twee Zuid-Afrikaanse eenheden: Anglo American Platinum en Kumba Iron Ore, om zich te concentreren op koper en andere producten die naar verwachting zullen profiteren van een verschuiving naar groene energie.

Als reactie daarop heeft BHP verklaard dat de Zuid-Afrikaanse regering en economie zouden profiteren van de onafhankelijkheid van Anglo Platinum en Kumba Iron, die afzonderlijk aan de Johannesburg Stock Exchange zouden worden genoteerd. Het bedrijf heeft zich er ook toe verbonden te investeren in Zuid-Afrika en liefdadigheidsprojecten daar te ondersteunen.

Met haar voorstel wil BHP ervoor zorgen dat de voordelen van de mijnbouw in Zuid-Afrika worden gedeeld met een breder scala aan belanghebbenden. Nu Zuid-Afrika tijdens een cruciale verkiezing naar de stembus ging, waar kwesties als hoge werkloosheid, ongelijkheid en armoede onder de zwarte meerderheid op de voorgrond staan, hebben de investeringsplannen van BHP nog meer betekenis gekregen.

Als de overname doorgaat, heeft BHP beloofd het huidige werkgelegenheidsniveau op het Anglo American-kantoor in Johannesburg te handhaven, liefdadigheidsprojecten in Zuid-Afrika te blijven financieren, zijn aandelen op de Johannesburg Stock Exchange te noteren en een mijnbouwcentrum van uitmuntendheid op te richten ter ondersteuning van onderzoek en ontwikkeling in de regio. de mijnbouwindustrie van het land.

LAAT EEN REACTIE ACHTER