Nieuws

Big Gorica to Enforce Penalties for Irresponsible Pet Owners: Failure to Walk Dog to Incur €150 Fine!

In de toekomst kan van hondenbezitters in Velika Gorica worden verlangd dat zij ervoor zorgen dat hun harige huisdieren worden gehuisvest op een manier die aan hun behoeften voldoet. Dit omvat het bieden van een ruimte die overeenkomt met hun grootte en bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden. Bovendien mogen honden zich niet zonder toezicht verplaatsen en is het verplicht om hen te voorzien van regelmatige en goede voeding en constante toegang tot vers drinkwater.

Tijdens de komende zitting van de gemeenteraad van Velika Gorica zullen de voorwaarden en methoden voor het houden van huisdieren worden besproken. De stad zal gedetailleerd voorschrijven hoe met huisdieren moet worden omgegaan en gehouden en welke voorwaarden de eigenaren daaraan moeten stellen. Ze zijn ook van plan om de behandeling van gevaarlijke rassen en verloren en achtergelaten dieren in het stadsgebied te bespreken. Het besluit zal de eigenaren straffen met boetes variërend van 80 tot 400 euro.

Eigenaars die hun hond niet in de tuin verzorgen, krijgen een boete van 80 euro, terwijl de boete voor eigenaren wier hond niet aangelijnd is of niet regelmatig wordt uitgelaten 150 euro bedraagt. Het is ten strengste verboden honden vast te binden op het erf, behalve in uitzonderlijke situaties. Hondenbezitters zullen hun huisdieren moeten socialiseren zodat ze niet gevaarlijk zijn voor het milieu, maar ze mogen de hond niet slaan of op een andere manier pijn, lijden, angst en letsel bij het dier veroorzaken.

Ook bepaalt het besluit dat het verboden is vuurwerk naar dieren te gooien. Eigenaars van gevaarlijke rassen zullen hun honden in afgesloten en afgesloten ruimtes moeten houden waaruit het dier niet kan ontsnappen. Gevaarlijke rassen mogen alleen met een muilkorf en aan de lijn lopen. Honden zijn alleen toegestaan ​​in de openbare ruimtes van de stad als ze een microchip hebben. Voor katten zonder huis zal dit in samenwerking met verenigingen voor de bescherming van dieren worden opgezet.

Wat vindt u van dit voorstel? Beantwoord ons in de enquête.

LAAT EEN REACTIE ACHTER