Bill Gates: Singapore is een aantrekkelijke locatie voor de ontwikkeling van nieuwe klimaattechnologie
Technologie

Bill Gates: Singapore is een aantrekkelijke locatie voor de ontwikkeling van nieuwe klimaattechnologie

In april werd een partnerschap aangekondigd tussen het bedrijf, overheidsinstantie Enterprise Singapore en staatsinvesteringsmaatschappij Temasek door een Memorandum of Understanding (MOU) te ondertekenen om opkomende klimaattechnologie in Zuidoost-Azië te identificeren en te koesteren. Dit partnerschap werd openbaar gemaakt tijdens Ecosperity Week 2024 en omvat een gezamenlijke financieringstoezegging voor de komende drie jaar.

Als onderdeel van deze samenwerking zal het Breakthrough Energy Fellows-programma een hub in Singapore opzetten, het eerste regionale knooppunt buiten de Verenigde Staten. Via dit programma zal Singapore deep-tech klimaatstartups medefinancieren en ondersteunen die zich richten op hernieuwbare energie en het verkleinen van de CO2-voetafdruk om de regio te helpen haar netto-nuldoelstelling tegen 2050 te bereiken. Startups in het programma zullen een eerste startschot krijgen financiering van US$ 500.000 en toegang krijgen tot een wereldwijd netwerk van industriële partners, mentoren, experts en investeerders.

Lee Chuan Teck, voorzitter van Enterprise Singapore, benadrukte de uiteenlopende reeks technologieën die Breakthrough Energy onderzoekt om de opwarming van de aarde tegen te gaan, waaronder nieuwe materialen die minimale koolstof uitstoten, nieuwe energiebronnen zoals waterstof en innovatieve manieren om koolstof uit de atmosfeer op te vangen. Hij beschreef het partnerschap als een “win-winvoorstel” en sprak de hoop uit om de samenwerking uit te breiden naar andere mondiale uitdagingen zoals voedselzekerheid, afvalverwerking en gezondheidszorg.

Breakthrough Energy Fellows vice-president Ashley Grosh prees Singapore vanwege zijn sterke pool van technisch talent bij instellingen als de National University of Singapore en Nanyang Technological University. Ze benadrukte het potentieel voor ondernemersinnovatie onder onderzoekers in de regio en de mogelijkheid om verbinding te maken met markten en zakelijke partners vanwege de strategische ligging van Singapore.

LAAT EEN REACTIE ACHTER