Bjelovar unveils a market modernization project with a budget of over 12 million euros
Nieuws

Bjelovar unveils a market modernization project with a budget of over 12 million euros

De stad Bjelovar lanceert met de hulp van een nutsbedrijf een marktmoderniseringsproject ter waarde van ruim 12 miljoen euro. Het grootste deel van de financiering voor het project zal worden verstrekt via het ITU-mechanisme. Op een persconferentie in het stadsbestuur werd het project gepresenteerd, dat onder meer de bouw omvat van een Groencentrum en een ondergrondse garage over twee verdiepingen met 150 parkeerplaatsen op het huidige zuivelgedeelte van de markt. Burgemeester Dario Hrebak legde uit dat het project strategisch is en nieuwe economische en publieke infrastructuur zal opleveren, waardoor de ontwikkeling van producten en diensten van kleine en middelgrote ondernemingen mogelijk wordt. Het Groene Centrum zal dienen als ruimte voor economische evenementen, beurzen en congresevenementen, maar ook voor het verbeteren van de landbouwproductie en -verwerking.

Het project, geschat op 12,1 miljoen euro, zal worden gerealiseerd via het gemeentelijk nutsbedrijf Komunalac, met een financiële bijdrage van het ITU-mechanisme van 10,3 miljoen euro. Naast het Groencentrum komt er een openbare ondergrondse parkeergarage met 150 parkeerplaatsen en een elektrisch laadstation voor auto’s. De plannen omvatten ook een koelhuis om landbouwproducten te bewaren, waardoor verkopers minder goederen heen en weer hoeven te vervoeren.

De voorzitter van de gemeentelijke raad, Ivana Jurković Piščević, benadrukte dat het project ook ten goede zal komen aan de gemeenten Rovišće, Kapela, Veliko Trojstvo en Štefanje, omdat het een presentatieruimte voor hun producten zal omvatten. De uitvoering van het gehele project zal naar verwachting zo’n twee jaar duren en zal de eerste fase zijn van de renovatie van dat deel van de markt, met plannen om in de toekomst financiering te zoeken voor de renovatie van het groene deel van de markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER