Bloomberg meldt dat Apple Intelligence naar de Vision Pro-headset komt
Technologie

Bloomberg meldt dat Apple Intelligence naar de Vision Pro-headset komt

Apple is van plan om zijn nieuwe Apple Intelligence kunstmatige intelligentie (AI) systeem te integreren in zijn Vision Pro augmented reality headset. Echter, in eerste instantie zal deze functie alleen beschikbaar zijn voor iPhone, iPad en Mac besturingssystemen. Het Apple Intelligence ecosysteem is ontworpen om acties tussen applicaties of taal te begrijpen, en ook om gepersonaliseerde afbeeldingen of emoji's te creëren met verschillende stijlen, zoals tekeningen en animaties. Deze technologie is bedoeld om gebruikers een intuïtieve, geïntegreerde en privé-ervaring te bieden.

Tijdens de jaarlijkse Conference for developers (WWDC) kondigde Apple's Senior Vice President of Software Engineering, Craigh Federighi, aan dat Apple Intelligence binnenkort beschikbaar zou zijn op iOS, iPadOS en macOS. Bloomberg-analist Mark Gurman onthulde onlangs in zijn nieuwsbrief 'Power On' dat Apple Intelligence ook geïntegreerd zal worden in de Apple Vision Pro augmented reality headset, hoewel deze integratie dit jaar niet zal plaatsvinden.

Om het Apple Intelligence-ecosysteem in de Vision Pro-bril te integreren, moet Apple het geheugen van het apparaat uitbreiden, dat momenteel 16 GB is. Deze verbetering zal gunstig zijn, aangezien Apple de Vision Pro blijft positioneren als een apparaat voor werk, waardoor functies als schrijftools, ChatGPT en prioriteitsstelling voor meldingen kunnen worden opgenomen. Apple werkt momenteel aan een tweede generatie van de Vision Pro-headset en ontwikkelt ook AR-brillen die naar verwachting in de komende jaren worden gelanceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER