BMA Technology biedt vitale oplossingen voor het ‘Oranje is het nieuwe groene’ paar
Technologie

BMA Technology biedt vitale oplossingen voor het ‘Oranje is het nieuwe groene’ paar

BMA Technology is een in Turkije gevestigde specialist in maritieme elektrische systemen die is geselecteerd om een ​​reeks oplossingen te bieden voor de twee ultramilieuvriendelijke containerschepen van 650 TEU die in bestelling zijn voor A2B-online, een in Nederland gevestigde rederij, op de Turkse Sedef-scheepswerf. De schepen staan ​​bekend om hun kenmerkende feloranje verfbeurt, en A2B-online heeft verklaard dat deze schepen zullen aantonen dat “oranje het nieuwe groen is.” Deze containerschepen worden ontworpen met het oog op het milieubewustzijn en zullen naar verwachting emissiereducties tot 95% realiseren. Ze zijn uitgerust met een multi-fuel methanol-elektrisch voortstuwingssysteem en een batterijcapaciteit van 1,5 MWh, waardoor ze emissievrij kunnen opereren tijdens haven- en binnenwateractiviteiten.

Om deze milieuvriendelijke schepen van stroom te voorzien, levert BMA Technology elektrische aandrijvingen, motoren, lithium-ionbatterijen, laagspanningsschakelborden en alarmbewakings- en controlesystemen. Hakki Yigit Bayrak, directeur bedrijfsontwikkeling bij BMA Technology, uitte zijn trots op de samenwerking en verklaarde dat deze de toewijding van het bedrijf aan duurzame maritieme oplossingen aantoont. Het bedrijf heeft tot nu toe soortgelijke oplossingen op zeven schepen geïmplementeerd, waarmee het zijn inzet toont om de impact op het milieu te verminderen door middel van geavanceerde elektrische technologieën.

BMA Technology, opgericht in 2013, is gevestigd in de Gebze Georganiseerde Industriële Zone, in de nabijheid van de drie grootste scheepswerfzones van Turkije. Met de opening van een filiaal in Antalya in 2023 heeft het bedrijf zijn bereik en vermogen om klanten te bedienen vergroot. Als leverancier van elektrische oplossingen richt het bedrijf zich op het ontwerp, de ontwikkeling, software engineering en productie van systemen voor elektrische voortstuwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER