Bogdanović’s Detroit evenaart NBA’s langste verliezende reeks
Sport

Het basketbalteam van Detroit Pistons evenaarde de langste verliezende reeks in de geschiedenis van de NBA na een verlies van 122-128 in de verlenging tegen de Boston Celtics, waarmee ze hun 28e nederlaag op rij boekten. De Pistons, in wiens team ook de Kroatische basketballer Bojan Bogdanović zit, vestigden met het verlies tegen Brooklyn (112-118), de 27e op rij, een negatief record voor het aantal opeenvolgende nederlagen in één seizoen. In het duel tegen Boston gingen ze nog een stapje verder.

Het was de 28e nederlaag op rij, die de prestatie evenaarde van Philadelphia, dat in 2015 28 nederlagen boekte, maar dan in twee seizoenen. – Als je naar de records kijkt, denk je aan de coaches, maar ik ben er zeker van dat de spelers niet willen dat deze geassocieerd wordt met de naam op het shirt – zei Detroit-coach Monty Williams. – Ik zit al een tijdje in de competitie en ik heb teams gezien die zich overgaven onder omstandigheden die minder goed waren dan waar wij mee te maken hebben. Ik doe pijn voor hen, we hebben het gevoel dat we niet alleen dichter bij het winnen van één wedstrijd zijn gekomen, maar ook bij het winnen van veel wedstrijden, als we op deze manier gaan spelen – voegde hij eraan toe.

Na een voorsprong van 21 punten aan het einde van de eerste helft (64-43) en aan het einde van de helft met maar liefst 19 punten (66-47), leek het erop dat Detroit eindelijk een einde zou maken aan de streak. De thuisploeg won echter met 35-16 in de derde periode, waardoor de wedstrijd weer op een gelijkspel kwam. Aan het einde van de wedstrijd leidde Boston met +6 (106-100), maar Detroit maakte gelijk. Acht seconden voor tijd bezorgde Jayson Tatum Boston een nieuwe voorsprong, maar vier seconden voor tijd bracht Bojan Bogdanović de wedstrijd in evenwicht nadat Cade Cunningham een ​​driepunter miste voor de winst. Gelukkig ‘pikte’ Bogdanović de rebound op en scoorde voor 108-108.

In de verlenging stond Boston op acht punten (125-117), de gasten brachten de stand terug naar 126-122, maar verder dan dat kwam het niet. Tegen het einde van de wedstrijd scoorde de thuisploeg nog twee manden, wat de eindscore van 128-122 opleverde.

Williams prees de inzet van zijn team. Ik vertelde de jongens dat er veel karakter en integriteit nodig is om te doen wat zij doen. Met alles wat dit team heeft meegemaakt… brengen ze elke dag spirit, integriteit en kracht naar de sportschool.
Boston, dat het beste record in de competitie heeft (24-6), werd door Kristaps Porzingis met 35 punten naar de overwinning geleid. en acht rebounds, en Jayson Tatum met 31 punten, 10 assists, zeven rebounds en vijf steals. Ook Derrick White was uitstekend met 23 punten en vijf assists. Aan de verliezende kant was Cunningham het meest effectief met 31 punten, negen assists en zes rebounds, en Jaden Ivey met 22 punten en 10 rebounds. Bogdanović scoorde 17 punten in 44 minuten en schoot 8-21 vanuit het veld en 1-7 voor driepunters. Hij voegde ook twaalf rebounds en zes assists toe.

Detroit verwelkomt Toronto over twee dagen thuis. De Pistons hebben een overwinning nodig om een ​​recordverlies voor de 29e keer op rij te voorkomen en de eigenaar te worden van de slechtste streak in de geschiedenis van de NBA. Met 2-29 dreigen de Pistons ook een van de slechtste seizoenen in de geschiedenis van de competitie te boeken. De Sixers (1972-73) hebben het record voor de meeste verliezen (73), de Providence Steam Rollers (1947-48) hebben het record voor de minste overwinningen (6), en de Charlotte Bobcats (2011-12) hebben het record voor de slechtste winstpercentage (.106).