Nieuws

BRITA onthult de geheimen van water en heerlijke koffie

herschrijf deze inhoud en maak alinea’s

Omdat water het belangrijkste ingrediënt is voor heerlijk smakende koffie, heeft BRITA zich verdiept in de wetenschap achter het leveren van consistente en hoogwaardige dranken om zijn baanbrekende PURITY C iQ-waterfilter te ontwikkelen.

‘Het draait allemaal om balans’ – BRITA’s nieuwe PURITY C iQ-waterfilter levert water dat consistent is voor alle zetmethoden en braadstukken in drukke horecagelegenheden | Fotocredit: BRITA

Water is een magische substantie – en koffie bestaat voor 98% uit water. Dus als we kijken naar de wetenschap achter koffie, zoekt BRITA naar de ideale waterkwaliteit om de allerbeste kwaliteit in het kopje te garanderen. Recept voor succes

Chloor in de watervoorziening van Groot-Brittannië heeft een krachtige geur en smaak die zelfs bij zeer lage niveaus waarneembaar is. Omdat organische verbindingen ook de smaak beïnvloeden, verdient de beste koffie water dat vrij is van deze stoffen – maar waar moeten exploitanten op letten?

De waterhardheid moet tussen 50 en 175 delen per miljoen (ppm) van de totale opgeloste vaste stoffen (TDS) per miljoen liggen. We hebben allemaal onze eigen persoonlijke smaak, maar er bestaat algemene consensus dat als het water te hard is, je een saaie, levenloze koffie zet. Als het water te zacht is, krijg je overmatige extractie, waardoor bitterheid ontstaat.

Het draait allemaal om balans. De alkaliteit is ook belangrijk: te hoog en je krijgt niet die mooie, heerlijke smaken; te laag en het is te zuur. De TDS-waarde moet tussen de 40 en 75 ppm liggen, en de pH-waarde tussen de 6 en 8. Als je binnen een evenwichtig bereik komt, weet je dat je een heerlijk smakende kop koffie krijgt.

Intelligente waterfiltratie

In een drukke winkelstraat hebben operators water nodig dat consistent is voor alle brouwmethoden en braadstukken. Dat is waar BRITA’s nieuwe PURITY C iQ-waterfilter in beeld komt.

Het datagestuurde systeem is ontworpen voor (en in samenwerking met) koffieprofessionals en is een gamechanger voor de sector. PURITY C iQ combineert een filter, een filterkop en het cloudgebaseerde portaal om nauwkeurige informatie te leveren. Deze zorgen ervoor dat u elke keer het perfecte bereik bereikt en dat elk kopje koffie dat u serveert precies goed zal smaken.

Lees meer over de BRITA PURITY C iQ

LAAT EEN REACTIE ACHTER