Nieuws

British Business Bank lijdt jaarlijks £147 miljoen verlies als gevolg van staatseigendom

De British Business Bank (BBB) ​​heeft een daling gemeld in de waardering van bedrijven waarin zij heeft geïnvesteerd als gevolg van bredere economische problemen. Ondanks het uitdagende economische klimaat heeft de bank het afgelopen jaar £1,6 miljard aan financieringsovereenkomsten gesloten. BBB werd in 2014 opgericht om financiering te verstrekken en belangen te verwerven in kleinere Britse bedrijven om hun groei te ondersteunen. De waarde van zijn beleggingen daalde echter met £146 miljoen, oftewel 5%, in de twaalf maanden eindigend in maart. Deze daling staat in contrast met een winst van £619 miljoen in het voorgaande jaar.

Mondiale technologiebedrijven hebben te maken gehad met een daling van de waarderingen, omdat beleggers voorzichtiger zijn geworden als gevolg van de stijgende financieringskosten en de zwakke economische groei. De CEO van BBB, Louis Taylor, verklaarde dat de bank, ondanks de fluctuaties gedurende het jaar, een algemeen opwaarts traject voor haar beleggingen verwacht, gezien hun langere termijnhorizon van tien jaar. De totale financiering van BBB bedraagt ​​nu meer dan £12,4 miljard, waarmee het de doelstelling van £10,7 miljard overtreft en waarvan ruim 90.000 bedrijven profiteren. Opgemerkt moet worden dat dit cijfer niet de leningen voor Covid-19-hulp omvat, die door de bank werden beheerd.

BBB speelde een sleutelrol bij het beheer van de drie Covid-19-leningen van de overheid en het Future Fund, waarbij gezamenlijk ruim £80 miljard aan financiering werd verstrekt aan bijna 1,7 miljoen bedrijven. Deze regelingen accepteren geen nieuwe aanvragen meer. Het Future Fund trok echter de aandacht nadat het geld van de belastingbetaler gebruikte om te investeren in bedrijven als Bolton Wanderers Football Club en organisator van seksfeesten Killing Kittens.

Bovendien bereikte het Start Up Loans-programma van BBB een belangrijke mijlpaal: het overtrof de £1 miljard aan kredietverlening. Ruim de helft van deze financiering ging naar kleine bedrijven gerund door vrouwen en etnische minderheden. Het programma heeft tot doel ondervertegenwoordigde groepen te ondersteunen die met belemmeringen te maken krijgen bij het verkrijgen van financiering bij traditionele kredietverstrekkers, vooral in regio’s buiten Londen en Zuidoost-Engeland. Het merendeel van de financiering voor dit programma is afkomstig van kredietverstrekkers buiten de “big five” banken van Groot-Brittannië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER