Nieuws

Britse universiteit lanceert masteropleiding in magische en occulte studies

De Universiteit van Exeter in Engeland heeft onlangs plannen aangekondigd om een ​​uniek postdoctoraal programma in magie en occulte wetenschap te introduceren. Het programma start in september 2024 en biedt een diepgaande verkenning van de geschiedenis en betekenis van magie en hekserij. Bovendien zullen studenten de aanwezigheid en impact van het occulte analyseren op verschillende gebieden, zoals literatuur, filosofie, archeologie, sociologie, psychologie, drama en religie.

Professor Emily Selove, die toezicht zal houden op het programma, merkte de groeiende belangstelling voor magie en het occulte op, zowel binnen als buiten de academische wereld. Ze benadrukte dat het programma tot doel heeft dringende maatschappelijke vragen aan te pakken die verband houden met dekolonisatie, de verkenning van alternatieve epistemologieën, feminisme en antiracisme. Dit streven betwist de veronderstelling dat het Westen uitsluitend wordt geassocieerd met rationalisme en wetenschap, terwijl de rest van de wereld wordt bekeken door de lens van magie en bijgeloof.

De masteropleiding wordt ondergebracht bij het Instituut voor Arabische en Islamitische Studies. Deze locatie erkent de diepgaande invloed van de Arabisch-islamitische wereld op de westerse cultuur en wetenschap, een geschiedenis die grotendeels over het hoofd is gezien bij het construeren van het valse verhaal van het Westen als uniek rationeel.

Studenten die voor het programma zijn ingeschreven, krijgen de mogelijkheid om via verschillende modules een breed scala aan onderwerpen te verkennen. Deze modules omvatten het bestuderen van de afbeelding van draken in de westerse literatuur en kunst, het verdiepen in de legende van koning Arthur, het onderzoeken van paleografie, het verkennen van het islamitische denken, het bestuderen van archeologische theorie en praktijk, het analyseren van de afbeelding van vrouwen in de middeleeuwen, en het verdiepen in de filosofie van psychedelica.

De lancering van dit masterprogramma betekent de toewijding van de Universiteit van Exeter om een ​​alomvattend begrip van magie en occulte wetenschap te bieden, terwijl de heersende veronderstellingen worden uitgedaagd en een mondiaal perspectief wordt omarmd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER