Camara krijgt kritiek vanwege het verbergen van anti-homofobie-logo's
Sport

Camara krijgt kritiek vanwege het verbergen van anti-homofobie-logo's

Mohamed Camara, die voor Mali speelde tijdens de Africa Cup of Nations van 2023, kwam onlangs onder vuur te liggen omdat hij tijdens een wedstrijd voor Monaco anti-homofobie-boodschappen op zijn shirt had verborgen. De Franse minister van Sport, Amelie Oudea-Castera, heeft opgeroepen tot strenge sancties tegen zowel Camara als de club vanwege dit gedrag.

Tijdens de recente Ligue 1-wedstrijden droegen alle clubs een campagnelogo op hun tenues en het embleem van de competitie vertoonde regenboogkleuren ter ondersteuning van een anti-homofobie-initiatief van de Ligue de Football Professionnel. Camara plaatste echter witte tape over het logo op zijn shirt en bedekte de regenboogbadge op zijn mouw tijdens de wedstrijd van Monaco tegen Nantes, een zet die tot controverse heeft geleid.

De LFP onderzoekt momenteel het incident, waarbij de minister van Sport benadrukt dat dergelijk gedrag niet mag worden getolereerd. De coach van Monaco, Adi Hutter, verklaarde dat de club het initiatief steunt en intern met Camara zal praten over zijn acties.

Camara, die onlangs Mali vertegenwoordigde in de Africa Cup of Nations, scoorde een penalty in de overwinning van Monaco op Nantes. Zijn besluit om de anti-homofobieboodschappen te verdoezelen heeft echter tot reacties en oproepen tot repercussies van de autoriteiten geleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER