Camilla, koningin-gemalin, geeft een update over de gezondheid van koning Charles
Nieuws

Camilla, koningin-gemalin, geeft een update over de gezondheid van koning Charles

Koningin Camilla lanceert haar eerste podcast voor haar goede doel, The Queen’s Reading Room, ontstaan ​​uit haar boekenclub. Het hoofddoel van de liefdadigheidsinstelling is het bevorderen van lezen en literatuur en schenkt ook boeken aan verschillende organisaties en instellingen.

Tijdens een optreden tijdens een concert in de kathedraal van Salisbury sprak Camilla voor het eerst over de kankerdiagnose van koning Charles III. Ze zei dat het met haar man ‘onder de gegeven omstandigheden buitengewoon goed’ gaat en dat hij ‘zeer ontroerd is door alle brieven en berichten die het publiek heeft verzonden’, waarbij hij de goede wensen ‘zeer juichend’ noemt. Het concert was het eerste publieke optreden van de koningin sinds het nieuws over de diagnose van kanker bij Charles.

Buckingham Palace maakte maandag bekend dat bij Charles kanker is vastgesteld, hoewel het paleis weigerde te specificeren welke soort. Charles onderging vorige week een ‘corrigerende procedure’ in The London Clinic nadat het paleis eerder had aangekondigd dat de vorst behandeling zocht voor een vergrote prostaat. Camilla vertelde de mensen in het privéziekenhuis dat het ‘goed met de koning ging’. In de verklaring van het paleis op maandag werden de artsen van de koning bedankt voor hun werk.

“De koning is zijn medisch team dankbaar voor hun snelle interventie, die mogelijk werd gemaakt dankzij zijn recente ziekenhuisprocedure. Hij blijft volkomen positief over zijn behandeling en kijkt ernaar uit om zo snel mogelijk weer zijn volledige publieke taak op zich te nemen”, aldus het paleis. “Zijne Majesteit heeft ervoor gekozen zijn diagnose te delen om speculatie te voorkomen en in de hoop dat dit het publieke begrip kan vergroten voor iedereen over de hele wereld die door kanker wordt getroffen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER