Cardioloog van de Ohio State University bevestigt dat slimme apparaten effectief zijn voor het monitoren van uw gezondheid
Nieuws

Cardioloog van de Ohio State University bevestigt dat slimme apparaten effectief zijn voor het monitoren van uw gezondheid

De populariteit van slimme apparaten is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, met een breed scala aan beschikbare opties, zoals slimme horloges en slimme ringen waarmee de gezondheid eenvoudig kan worden gevolgd en gemonitord. Onderzoekers van de Ohio State University onderzoeken hoe deze slimme apparaten klinisch kunnen worden gebruikt ten behoeve van patiënten. Volgens Dr. Laxmi Mehta, een preventieve cardioloog bij het Wexner Medical Center, kunnen draagbare apparaten gebruikers waardevolle informatie bieden over hun gezondheid, waaronder hartslag, slaappatronen, lichaamstemperatuur, stappentellingen en hartritme.

Hoewel slimme apparaten individuen kunnen helpen hun gezondheid dagelijks te monitoren, waarschuwt Mehta dat niet alle apparaten door de FDA zijn goedgekeurd en dat hun nauwkeurigheid kan variëren. Ze adviseert gebruikers om deze apparaten met voorzichtigheid te gebruiken en een arts te raadplegen om er zeker van te zijn dat ze betrouwbare informatie krijgen. Nu gegevens van slimme apparaten gemakkelijk toegankelijk zijn, spelen patiënten een actievere rol bij het beheren van hun gezondheid buiten de traditionele gezondheidszorgomgeving.

Mehta merkt op dat slimme apparaten subtiele veranderingen in de gezondheid kunnen detecteren, zoals een onregelmatige hartslag, die kunnen worden gedeeld met zorgverleners om behandelbeslissingen te onderbouwen. Patiënten gebruiken steeds vaker informatie van hun slimme apparaten om symptomen of zorgen met hun artsen te bespreken. Mehta deelt voorbeelden van patiënten die hun apparaten hebben gebruikt om problemen als atriumfibrilleren te identificeren, wat leidde tot aanpassingen in hun medische behandelingen voordat de symptomen zelfs maar duidelijk werden tijdens een doktersbezoek. Het vermogen van slimme apparaten om vroegtijdig inzicht te geven in veranderingen in de gezondheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verbeteren van de patiëntresultaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER