Caribou-school annuleert het gebruik van vingerafdruktechnologie om leerlingen te volgen
Technologie

Caribou-school annuleert het gebruik van vingerafdruktechnologie om leerlingen te volgen

Het bord bij de ingang van de Caribou High School zou voor velen de indruk kunnen wekken dat er een nieuw en innovatief systeem is geïmplementeerd om de aanwezigheidsgraad van studenten te monitoren, maar de schoolambtenaren hebben na de tegenreactie besloten op dit idee terug te komen.

Directeur Jamie Selfridge stuurde op 24 januari een brief naar gezinnen op Caribou High over de start door de school van het identiMetrics-systeem voor het scannen van biometrische studenten, wat de ACLU van Maine ertoe aanzette alle gegevens met betrekking tot het programma bij het schooldistrict op te vragen.

Het gebruik van dit systeem zou niet in strijd zijn met het feitelijk afnemen van vingerafdrukken, zegt hoofdinspecteur Jane McCall, maar zou een manier zijn om studenten effectiever te monitoren. Ze meldde echter dat de school dit monitoringsysteem niet zou implementeren nadat er vocale klachten waren ingediend.

Selfridge waarschuwde ouders op 24 januari dat de school de identiMetrics-vingerafdruksoftware zou gebruiken om de aanwezigheid van leerlingen te volgen. Het initiatief stuitte op klachten van ouders en een burgerrechtengroepering uit Maine.

ACLU uit Maine heeft een Maine Freedom of Access Act-verzoek ingediend bij het RSU 39-schooldistrict, op zoek naar alle gegevens van de communicatie met identiMetrics en het privacybeleid van het district. Leidinggevenden van identiMetrics meldden dat het systeem het nemen van vingerafdrukken een eenvoudig proces maakt en middelen en tijd vrijmaakt voor de schooladministratie.

Er was veel verwarring over waar dit nieuwe systeem eigenlijk voor gebruikt zou worden, zegt de hoofdinspecteur. Hoewel het belangrijkste doel van het systeem te maken had met het verbeteren van de veiligheid en het bijwerken van de aanwezigheidspercentages, hebben schoolfunctionarissen de leden van de gemeenschap tevreden gesteld door te besluiten andere opties te volgen om de aanwezigheid bij te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER