CATL, een Tesla-leverancier, ziet een stijging van de aandelenkoers nadat nieuws over licentieverlening voor batterijtechnologie naar voren komt
Technologie

CATL, een Tesla-leverancier, ziet een stijging van de aandelenkoers nadat nieuws over licentieverlening voor batterijtechnologie naar voren komt

De aandelen van CATL, een Chinees bedrijf dat bekend staat als Contemporary Amperex Technology Co Ltd, stegen enorm nadat berichten naar buiten kwamen dat het bedrijf in gesprek was met Tesla en andere Amerikaanse autofabrikanten om hun batterijtechnologie in licentie te geven in plaats van een fabriek in de VS te bouwen. De aandelen van CATL in Shenzhen stegen bijna 3% en bereikte een hoogste punt in vier en een halve maand, wat een sterkere prestatie laat zien vergeleken met de blue chip-index.

Volgens rapporten van The Wall Street Journal en Bloomberg onderzoekt CATL de mogelijkheid om zijn batterijtechnologie in licentie te geven aan Tesla en andere Amerikaanse autofabrikanten. Het bedrijf werkt ook samen met Tesla aan snellaadcellen en levert machines aan de Tesla-fabriek in Nevada. Deze strategiewijziging komt omdat CATL een van Tesla’s belangrijkste batterijleveranciers is.

Hoewel CATL plannen had om een ​​batterijfabriek in de VS te bouwen, zijn die plannen opgeschort omdat het bedrijf nu zijn technologie in licentie wil geven aan Amerikaanse fabrikanten. Deze beslissing komt te midden van een vertraging van de verkoop van elektrische voertuigen in Noord-Amerika, die naar verwachting tot 2023 zal duren, en die gevolgen zal hebben voor de inkomsten van grote producenten als Tesla.

Ondanks de uitdagingen waarmee de sector wordt geconfronteerd, blijft CATL’s oprichter en voorzitter Robin Zeng optimistisch over de toekomst van het bedrijf. Zeng verklaarde in een interview met Bloomberg dat CATL gefocust is op het verhogen van de productie van zijn meer geavanceerde producten en oplossingen heeft gevonden voor snellere oplaadtijden van de batterij, met plannen om de laadsnelheden verder te verbeteren. Bovendien heeft CATL een bestaande licentieovereenkomst met Ford om batterijen te bouwen in een fabriek in Michigan, hoewel de reikwijdte van de samenwerking is aangepast als reactie op veranderende marktomstandigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER