Celebrate World Down Syndrome Day by Wearing Fun Socks
Nieuws

Celebrate World Down Syndrome Day by Wearing Fun Socks

Wereld Downsyndroomdag is op 21 maart en de Down Syndrome Association of Central Oklahoma moedigt de gemeenschap aan om hun steun te betuigen door gekke sokken te dragen en de hashtag #Socks4DSACO te gebruiken. Dit is een dag gewijd aan het vieren van acceptatie en inclusiviteit voor mensen met het syndroom van Down.

De datum, 21 maart, vertegenwoordigt trisomie 21, de medische term voor het syndroom van Down, dat wordt veroorzaakt door de derde herhaling van het 21e chromosoom. De DSACO benadrukt het belang van het onder de aandacht brengen van de capaciteiten van personen met het syndroom van Down en het creëren van mogelijkheden voor hen om gezien te worden om wie ze zijn, en niet om hun diagnose.

In maart organiseert de DSACO verschillende evenementen om het bewustzijn en de steun voor mensen met het syndroom van Down te vergroten. Op 17 maart is er een Kite Party in Stars and Stripes Park in Oklahoma City, waar gezinnen worden uitgenodigd om vliegers mee te nemen en gekke sokken te dragen om het 21e chromosoom te vieren. Op 21 maart wordt er een fondsenwervende lunch gehouden bij de Central Oklahoma Homebuilders Association, waarvoor registratie vereist is. Om u in te schrijven voor de lunch, gaat u naar de DSACO-website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER