Champion of ‘World’s Ugliest Dog’ competition revealed | Quirky News
Nieuws

Champion of ‘World’s Ugliest Dog’ competition revealed | Quirky News

Wild Thang, een achtjarige pekinees, heeft onlangs de titel van 's werelds lelijkste hond gewonnen nadat hij vijf keer aan de wedstrijd had deelgenomen en drie keer tweede werd voordat hij de competitie van dit jaar won. De eigenaar van Wild Thang, Ann Lewis, vergezelde de unieke pup naar het evenement in Californië, waar ze een prijs van $ 5.000 ontvingen voor hun overwinning.

Het unieke uiterlijk van Wild Thang is het resultaat van het overleven van hondenziekte als puppy, wat permanente schade veroorzaakte. Ondanks fysieke uitdagingen zoals ontbrekende tanden, een permanent uitgestrekte tong en een voorpoot die voortdurend peddelt, wordt Wild Thang beschreven als een gezonde en gelukkige hond.

De wedstrijd 's werelds lelijkste hond is al bijna 50 jaar een traditie, waarbij de individualiteit en uniciteit van alle honden wordt gevierd. Het evenement benadrukt dat het niet gaat om het belachelijk maken van het uiterlijk van deze honden, maar om het waarderen van hun speciale kwaliteiten en het op hun eigen manier laten zien van hun schoonheid.

In de competitie van dit jaar werd Wild Thang vergezeld door een 14-jarige mopshond genaamd Rome die de tweede plaats behaalde, en een 14-jarige reddingshond genaamd Daisy Mae die derde werd. De wedstrijd heeft tot doel iedereen eraan te herinneren dat schoonheid niet alleen maar oppervlakkig is en dat elke hond, ongeacht zijn uiterlijk, liefde en erkenning verdient.

LAAT EEN REACTIE ACHTER