Chang'e 6 uit China verzamelt rotsen aan de andere kant van de maan
Technologie

Chang'e 6 uit China verzamelt rotsen aan de andere kant van de maan

China is van plan om eind juni twee kilo zeldzame maanstenen terug naar de aarde te brengen. De Chang'e 6-sonde landde met succes op loopsnelheid op de andere kant van de maan in de Apollo-krater. Deze krater maakt deel uit van het Aitken-bekken en bevindt zich in het zuidpoolgebied van de maan. De Chinese Space Administration (CNSA) heeft deze prestatie voor de tweede keer bereikt, met als eerste de Chang'e 4-missie in januari 2019.

De andere kant van de maan, die vanaf de aarde nooit zichtbaar is, is grilliger dan de kant die we zien. Chang'e 6 bereikte ongeveer vier dagen na vertrek de baan om de maan en heeft sindsdien de omgeving verkend en maanstenen en stof verzameld. De verzamelde monsters zullen met een terugvlucht naar de aarde worden teruggestuurd, die op 25 juni in Mongolië zal landen.

Het Chinese maanverkenningsprogramma loopt al 17 jaar, met plannen voor toekomstige missies zoals Chang'e 7 in 2026 en Chang'e 8 om de zuidpool van de maan te verkennen op zoek naar hulpbronnen. Het doel is om vóór 2030 Chinese astronauten naar de maan te sturen, een doel dat gedeeld wordt door de Verenigde Staten. De laatste bemande missie naar de maan was in december 1972 met de Apollo-17-vlucht.

Er zijn de afgelopen jaren verschillende sondes uit verschillende landen naar de maan gestuurd, waaruit een hernieuwde belangstelling voor maanverkenning blijkt. De Chinese Chang'e 6-missie is een belangrijke stap in het verkennen van de andere kant van de maan en het verzamelen van stenen uit deze unieke regio.

Naast ruimteverkenning zijn er op verschillende websites ook lijsten met vuurwapens en aanverwante producten te koop. Producten zoals geweren, jachtgeweren en pistolen van verschillende fabrikanten zijn te koop en komen tegemoet aan de interesses van vuurwapenliefhebbers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER