Technologie

Charity Weeden benoemd tot NASA’s leider voor technologie, beleid en strategie

Charity Weeden is officieel toegetreden tot NASA als associate administrator voor het Office of Technology, Policy, and Strategy (OTPS) van het agentschap. Voordat ze bij NASA kwam, bekleedde Weeden de functie van vice-president voor mondiaal ruimtevaartbeleid en overheidsrelaties bij Astroscale US, waar ze leiding gaf aan de inspanningen om de veiligheid van ruimtevluchten te garanderen en de duurzaamheid van de ruimtevaart op de lange termijn te bevorderen. Met haar uitgebreide ervaring in het veld, waaronder het dienen als senior beleidsdirecteur bij de Satellite Industry Association en een ambtstermijn van 23 jaar bij de Royal Canadian Air Force, brengt Weeden waardevolle expertise mee naar haar nieuwe rol bij NASA.

De OTPS speelt een cruciale rol bij het begeleiden van de strategische planning en investeringen van NASA, in samenwerking met NASA-missiedirectoraten en de bredere ruimtevaartgemeenschap. De onderzoekers zijn toegewijd aan het verschaffen van waardevolle inzichten en het vormgeven van beleid dat de toekomst van de ruimteverkenning beïnvloedt. NASA-beheerder Bill Nelson sprak zijn vertrouwen uit in Weeden en het OTPS-team en benadrukte hun vermogen om het noodzakelijke strategische advies te geven om het succes van NASA te stimuleren.

De benoeming van Weeden als associate administrator voor OTPS gaat met onmiddellijke ingang in. Ze neemt de taken over van Bhavya Lal, die in juli het bureau verliet, en Ellen Gertsen, die tijdens de overgangsperiode als waarnemend leider van het bureau fungeerde. Weeden heeft actief bijgedragen aan het gebied van ruimtevaartduurzaamheid en heeft haar expertise gedeeld door te schrijven als bijdrager voor Via Satellite. Met haar bewezen staat van dienst en passie voor het bevorderen van de ruimtevaartindustrie is Weeden klaar om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de missie van NASA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER