Charles Michel’s absence from European Parliament debate attributed to back problems; no questions allowed about early departure
Nieuws

Charles Michel’s absence from European Parliament debate attributed to back problems; no questions allowed about early departure

Michel werd woensdag in Straatsburg verwacht om de Europarlementariërs meer informatie te geven over de Europese top van december en vooruit te blikken op de aanvullende top op 1 februari. Tegelijkertijd willen veel Kamerleden hem ondervragen over zijn aankondiging om deel te nemen aan de Europese verkiezingen en, indien verkozen, zijn zetel op te nemen en voortijdig af te treden als voorzitter van de Europese Raad.

Maar Michel moet dat debat niet bijwonen. “Om medische redenen (een acute lumbago) en op doktersvoorschrift moet de voorzitter zijn bewegingen beperken”, aldus een woordvoerder. “Zijn agenda voor de komende dagen zal daarom herschikt worden.” Hierdoor zal Michel pas in de week van 5 februari aanwezig kunnen zijn in het Europees Parlement, wanneer de volgende plenaire vergadering plaatsvindt.

Dat Michel voortijdig zijn mandaat neerlegt, stuit op een muur van onbegrip. Sommigen verdedigen zijn keuze om zich aan de kiezers te presenteren, maar anderen waarschuwen dat zijn demarche ertoe zou kunnen leiden dat de Europese Raad tijdelijk wordt geleid door de Hongaarse premier Viktor Orbán.

De inhoud van de overige paragrafen staat los van elkaar en hoeft niet te worden herschreven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER