Chavismo obstructs the introduction of the new opposition candidate
Nieuws

Chavismo obstructs the introduction of the new opposition candidate

Het chavisme veroorzaakt opnieuw onzekerheid in Venezuela, omdat de twee oppositiepartijen met kieskaarten geen toegang hebben gekregen tot het digitale dossier van de Nationale Kiesraad (CNE) om Corina Yoris te registreren, de consensuskandidaat die is gekozen om de gediskwalificeerde Mara Corina Machado te vervangen. Dit proces, dat donderdag begon, eindigt maandagavond.

Machado waarschuwde de Venezolanen en de wereld voor de manoeuvre van de regering om de registratie van Corina Yoris in de CNE te voorkomen. Noch de Democratic Unity Table (MUD), noch A New Time (UNT), de twee overgebleven partijen van de laatste regeringszuivering, zijn voorzien van digitale codes om toegang te krijgen tot het register. Een enorme campagne op Venezolaanse sociale netwerken onder het label #StopEnrollACorina hekelt de nieuwste manoeuvre van de regering.

Corina Yoris, een 80-jarige filosoof met een onberispelijke academische en maatschappelijke carrière, werd gekozen om zich kandidaat te stellen na de diskwalificatie van Maria Corina Machado. Een bron dicht bij de macht heeft laten weten dat de regering onconventionele methoden gebruikt om de registratie van Corina Yoris met de MUD- en UNT-kaarten te voorkomen. Politieke analisten en journalisten doen verslag van de huidige situatie bij de CNE.

Ondanks de obstakels scharen de oppositiepartijen en aanhangers zich achter Corina Yoris. De #LetCorinaInscribe-beweging wint aan momentum omdat mensen transparantie en eerlijkheid in het verkiezingsproces eisen. De situatie blijft gespannen naarmate de tijd verstrijkt richting de registratiedeadline.

LAAT EEN REACTIE ACHTER