Chelsea versus Everton: belangrijke statistieken om naar te kijken
Sport

Chelsea versus Everton: belangrijke statistieken om naar te kijken

Voorafgaand aan de wedstrijd van maandag tussen Chelsea en Everton in de Premier League vallen enkele belangrijke feiten en cijfers op. Chelsea heeft een indrukwekkende staat van dienst als ongeslagen speler in de laatste 28 Premier League-thuiswedstrijden tegen Everton. Dit dateert uit een 1-0 nederlaag in november 1994, waarmee het hun langste ongeslagen homerun tegen een ploeg in hun topgeschiedenis is.

Aan de andere kant wil Everton zijn eerste competitiedubbel tegen Chelsea sinds het seizoen 1978/79 voltooien, na hun 2-0 overwinning op Goodison Park in december. Chelsea was de laatste tijd betrokken bij hoog scorende wedstrijden, waarbij beide teams minstens twee keer scoorden in elk van hun laatste zeven wedstrijden in alle competities. Dit is een record in de Engelse voetbalgeschiedenis, aangezien geen enkele ploeg uit de topklasse dit eerder in acht opeenvolgende wedstrijden heeft bereikt.

Everton brak een puntloze reeks van dertien wedstrijden in de Premier League met een 1-0 overwinning tegen Burnley in hun laatste wedstrijd. Hun laatste vijf competitieoverwinningen waren nul, maar ze hadden moeite om te winnen toen ze in hun laatste twaalf wedstrijden minstens één keer tegen kregen.

Ondertussen verkeert Cole Palmer in een ongelooflijke vorm voor Chelsea, hij was betrokken bij 25 doelpunten in zijn laatste 22 Premier League-wedstrijden, met 16 doelpunten en negen assists. Hij staat op het punt de eerste Chelsea-speler te worden die de dubbele cijfers haalt voor zowel doelpunten als assists in zijn eerste Premier League-seizoen bij de club.

Ten slotte maakte Dominic Calvert-Lewin een einde aan een doelpuntendroogte van achttien wedstrijden door te scoren in zijn laatste twee wedstrijden voor Everton. Deze doelpunten zijn cruciaal geweest om Everton drie punten te bezorgen, aangezien hij in augustus 2021 voor het laatst scoorde in drie opeenvolgende competitiewedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER