Sport

Chili neemt het op tegen Mexico als honkbal de aftrap geeft voor Santiago 2023 Pan Am Games Sports Program – World Baseball Softball Confederation

Gastland Chili trapt de honkbalcompetitie van de Pan-Amerikaanse Spelen 2023 in Santiago af met een wedstrijd tegen Mexico op woensdag 18 oktober om 9.30 uur. Dit evenement markeert het begin van een van de grootste multisportevenementen ter wereld. Voor het programma en de uitslag van de competitie kunt u hier klikken.

Het Honkbal- en Softbalcentrum in de hoofdstad van Chili zal de locatie zijn voor dit spannende evenement, waar tot 24 oktober acht teams in twee poules strijden. Groep A zal bestaan ​​uit Chili, Dominicaanse Republiek, Mexico en Panama, terwijl Groep B bestaat uit Brazilië, Cuba, Colombia en Venezuela.

Na de groepsfase gaan de twee beste teams uit elke groep door naar de Super Round, die op 26 en 27 oktober op het programma staat. Op 28 oktober vinden dan de medaillewedstrijden plaats en vormen een intense en spannende afsluiting van de honkbalcompetitie.

Naast de gastlanden Chili en Mexico zullen er in de beginfase van de competitie nog verschillende andere spannende wedstrijden plaatsvinden. Op dag 2 staan ​​Panama en de Dominicaanse Republiek om 09.30 uur tegenover elkaar, en beginnen Venezuela en Brazilië om 15.00 uur aan hun Groep B-competitie. Daarnaast maken Colombia en Cuba vrijdag om 09.30 uur hun debuut op de Spelen.

Honkbal maakt sinds de oprichting in 1951 deel uit van de Pan-Amerikaanse Spelen. Tijdens de laatste editie in Lima 2019 verzekerde Puerto Rico hun allereerste gouden medaille door Canada met 6-1 te verslaan in een opwindende finale. De softbalcompetitie, die een soortgelijk format volgt, begint op 29 oktober en biedt fans nog spannendere wedstrijden om naar uit te kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER