China’s Domination Secures Inaugural ITTF Mixed Team World Cup 2023 Against Republic of Korea
Nieuws

China’s Domination Secures Inaugural ITTF Mixed Team World Cup 2023 Against Republic of Korea

Uiteindelijk was het geen verrassing wie de allereerste ITTF Mixed Team World Cup in tafeltennis zou winnen. De gastland, de Volksrepubliek China, had de vier beste vrouwen en drie van de vier beste mannen op de wereldranglijst geselecteerd om hun achtkoppige team te vormen. Ze reden op zondag (10 december) naar de openingstitel in Chengdu.

Nadat ze alle acht eerdere round-robin-wedstrijden hadden gewonnen, namen de gastheren het op tegen de Republiek Korea – eveneens ongeslagen in het toernooi – in de beslissende wedstrijd die feitelijk als finale diende.

Onder de spelomstandigheden zou het team dat als eerste acht wedstrijden over maximaal vijf rubbers wint, een wedstrijd winnen. Opmerkelijk genoeg had China tijdens het hele toernooi slechts elf wedstrijden laten vallen, wat duidelijk maakte dat ze gedurende de hele competitie een dominante kracht waren.

De ‘finale’ bleek eveneens eenzijdig te zijn, waarbij China net een whitewash misliep en hun tegenstanders met 8-1 versloeg.

Wang Chuqin en Sun Yingsha openden met een 3-0 overwinning in het gemengd dubbelspel, terwijl Wang Manyu haar tegenstander versloeg met een 3-0 overwinning in het dames enkelspel. Ten slotte behaalde Fan Zhendong een 2-1 overwinning om het 8-1 resultaat te bezegelen en ervoor te zorgen dat de gastheren Chengdu als geschiedenismakers zouden verlaten.

De winnende teamleden delen ook 1.000 wereldranglijstpunten, de eerste keer dat individuele rankingpunten worden toegekend voor een teamevenement.

Hierna volgen de WTT Finals-evenementen die het seizoen afsluiten, waarbij de vrouwen volgend weekend naar Nagoya, Japan gaan en de mannen zich voorbereiden op een reis naar Doha, Qatar, begin januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER