Chip stocks drive US stock market higher
Nieuws

Chip stocks drive US stock market higher

De Amerikaanse aandelenmarkten boekten donderdag winst, waarbij de Nasdaq voorop liep dankzij een rally van de chipaandelen. De markt werd opgetild door de verwachting van drie renteverlagingen in het komende jaar. Om 9.46 uur ET stond de Dow Jones Industrial Average 225,19 punten hoger, de S&P 500 30,41 punten hoger en de Nasdaq Composite 144,71 punten hoger.

Toen de markt openging, steeg de Dow Jones Industrial Average met 148,90 punten, opende de S&P 500 hoger met 28,81 punten en won de Nasdaq Composite 147,83 punten. De Federal Reserve hield de rente woensdag stabiel en voorspelde drie renteverlagingen op de financieringskosten in 2024. De aandelen van Micron Technology gingen omhoog na het melden van een verrassende kwartaalwinst.

Nvidia, Intel en Broadcom zagen ook stijgingen, terwijl Apple daalde vanwege berichten over een rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie. In Europa stegen de markten als gevolg van het nieuws over het monetaire beleid van de Federal Reserve. De FTSE 100, CAC 40, DAX en Euro Stoxx 50 boekten allemaal winst. In Azië steeg de Hang Seng-index in Hong Kong, maar de Shanghai Composite daalde. De Japanse Nikkei 225 kende een aanzienlijke stijging.

De prijzen voor ruwe olie bleven donderdag grotendeels vlak, waarbij de Brent-futures voor ruwe olie en de Amerikaanse West Texas Intermediate-futures beide licht daalden. De goudprijs bereikte een nieuw hoogtepunt toen de verwachtingen van renteverlagingen op de markt wogen. Over het geheel genomen lieten de mondiale markten gemengde resultaten zien, waarbij sommige indices winst boekten en andere verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER