Citizens Warned as Cold Weather Brings Up to 40 cm of Snow
Nieuws

Citizens Warned as Cold Weather Brings Up to 40 cm of Snow

Vrijdag is het weer in Kroatië matig tot overwegend bewolkt met af en toe neerslag en wat onweer. In het binnenland zullen de temperaturen dalen naarmate de regen overgaat in natte sneeuw en sneeuw, wat leidt tot de vorming van een sneeuwdek. Op sommige plaatsen in het binnenland van Istrië en Dalmatië wordt sneeuw verwacht, terwijl de wind sneeuw meevoert langs de kust en mogelijk op sommige eilanden. Er worden in het hele land sterke wind verwacht, met stormstoten in Gorska Kroatië, en op sommige plaatsen de mogelijkheid van een sneeuwstorm. Voor regio’s met een zware storm is een rood weeralarm geactiveerd.

In Slavonië, Baranja en het westen valt er sneeuw en wordt er regen verwacht in de Donau, met matige tot krachtige noorden- en noordwestenwinden. De verwachting is dat de temperatuur in de ochtend tussen de 1 en 5 °C zal liggen en in de middag rond de 0 °C. In Centraal-Kroatië zal de regen naar verwachting overgaan in sneeuw, met kans op sneeuw, vooral in Pokuplje, en af ​​en toe een sterke noordoostelijke wind. Er wordt neerslag verwacht in het westen van het land, en in de noordelijke Adriatische Zee zal het vooral regenen en ijzelen, met sneeuw in Lika en Gorski Kotar. De zee zal een sterke en stormachtige storm te zien krijgen, en de storm zal zich pas in de avond naar het uiterste zuiden van Kroatië verspreiden.

Zaterdag kalmeert het weer in de meeste gebieden, met uitzondering van hevige stormen en sneeuw in het binnenland van Dalmatië. Zondag wordt het zonnig maar kouder en vanaf maandag beginnen de temperaturen weer te stijgen.

Aan de Adriatische Zee is het zaterdag winderig, maar overwegend zonnig. Alleen in het uiterste zuiden is het in de ochtend overwegend bewolkt met aan de kust af en toe regen en sneeuw. De verwachting is dat de kou in de nieuwe week zal afnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER