Columbia Airport werkt samen met MACC om ruimte te leasen voor het luchtvaarttechnologieprogramma
Technologie

Columbia Airport werkt samen met MACC om ruimte te leasen voor het luchtvaarttechnologieprogramma

De gemeenteraad van Columbia heeft een overeenkomst goedgekeurd met Moberly Area Community College om ruimte te huren van Columbia Regional Airport voor een luchtvaarttechnologieprogramma. Volgens een persbericht van de stad zal het programma een door de Federal Aviation Administration gecertificeerd programma zijn dat kan leiden tot een associate degree in toegepaste wetenschappen. Het omvat cursussen zoals privépiloot, commercieel piloot, instrumentbeoordeling, meermotorige vliegtuigen en een keuzevak voor vlieginstructeur. De cursussen omvatten ook training in een vluchtsimulator.

Het huurcontract gaat in op 1 januari en omvat opties om het contract te verlengen. MACC zal ongeveer 1.900 vierkante meter huren in de oude terminal van de luchthaven voor kantoorruimte en klaslokalen. De school zal de ruimte huren voor ongeveer $15 per vierkante meter en zal verantwoordelijk zijn voor de “uitbouwkosten”, die ongeveer $287.320 zullen kosten.

ABC 17 News streeft ernaar een forum te bieden voor beschaafde en constructieve gesprekken. Houd uw opmerkingen respectvol en relevant. Als u een verhaalidee wilt delen, kunt u dit hier indienen. U kunt onze communityrichtlijnen bekijken door hier te klikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER