Connecticut introduceert een nieuw staatskantoor om de economie van de openluchtrecreatie te laten groeien
Nieuws

Connecticut introduceert een nieuw staatskantoor om de economie van de openluchtrecreatie te laten groeien

Het Connecticut Department of Energy and Environmental Protection’s (DEEP) heeft onlangs het Office of Outdoor Industry and Experiences opgericht met als doel de openluchtrecreatie-economie van de staat te stimuleren door samen te werken met partners uit de particuliere sector. Dit initiatief maakt deel uit van een poging om de diensten en voorzieningen in staatsparken te verbeteren en nieuwe toeristische bestemmingen te creëren.

Als eerste stap heeft DEEP een verzoek om informatie (RFI) uitgegeven om input te vragen van bedrijven, non-profitorganisaties en andere entiteiten uit de particuliere sector die geïnteresseerd zijn in samenwerking met de afdeling. De openluchtrecreatie-industrie in Connecticut, die wordt gewaardeerd op 4,6 miljard dollar en bijna 46.000 banen biedt, is de op een na grootste in New England. Met de oprichting van het Office of Outdoor Industry wil DEEP de openluchtrecreatie-ervaring in staatsparken verbeteren en een eerlijke toegang tot het buitenleven bevorderen.

DEEP-commissaris Katie Dykes benadrukte het belang van organisaties uit de particuliere sector die de waarden van het departement voor openluchtrecreatie en natuurbehoud delen om partnerschapsconcepten in te dienen. Non-profitorganisaties en bedrijven worden aangemoedigd om ideeën in te dienen voor het uitbreiden van diensten en voorzieningen in staatsparken, met de nadruk op het bieden van verbeterde ervaringen voor bezoekers en waarbij ook prioriteit wordt gegeven aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Voorstellen naar aanleiding van de RFI kunnen worden ingediend via de website van het Bureau Outdoor Industrie. Deze oproep voor partnerschapsconcepten is een kans voor bedrijven en non-profitorganisaties om bij te dragen aan de verbetering van openluchtrecreatie-ervaringen in staatsparken en om duurzaam toerisme in Connecticut te bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER