Cramer is van mening dat Alphabet het voorbeeld van Apple moet volgen en zijn activiteiten moet stroomlijnen
Nieuws

Cramer is van mening dat Alphabet het voorbeeld van Apple moet volgen en zijn activiteiten moet stroomlijnen

In zijn commentaar op CNBC drukte Jim Cramer de wens uit voor meer transparantie van Google-moederbedrijf Alphabet met betrekking tot zijn verschillende ondernemingen. Hij suggereerde dat een meer gerichte benadering van bedrijven de aandelen zou kunnen helpen. Cramer zei dat Alphabet niet langer als een stinkdier voor experimentele ideeën zou moeten opereren, maar zich in plaats daarvan zou moeten concentreren op winstgenererende activiteiten.

De aandelen van Alphabet kregen een klap nadat Google een pauze aankondigde op een functie voor het genereren van afbeeldingen van zijn AI-model, Gemini. Gebruikers hadden onnauwkeurigheden gemeld in historische afbeeldingen die door het programma waren gegenereerd. Dit leidde tot zorgen bij investeerders over de concurrentie op de AI-markt en het potentiële risico voor de zoekactiviteiten van Alphabet.

Cramer, een lange tijd voorstander van Alphabet, bekritiseerde het bedrijf omdat het te verdeeld was en op sommige gebieden geen winstgevendheid had. Hij trok de effectiviteit van projecten als Waymo, de zelfrijdende auto-industrie, in twijfel en noemde de AI-inspanningen ‘episodisch’. Hij merkte ook gemiste kansen op, zoals het NFL Sunday Ticket-pakket, waarbij hij geloofde dat Alphabet het advertentiepotentieel had kunnen maximaliseren.

Cramer maakte een vergelijking met Apple en suggereerde dat Alphabet zou moeten overwegen om projecten te schrappen die niet langer effectief zijn om de efficiëntie te verbeteren. Hij noemde het besluit van Apple om zijn elektrische autoproject te annuleren als een stap in de richting van het inzetten van middelen voor meer impactvolle initiatieven zoals generatieve AI. Cramer zei dat de aandelen van Alphabet zouden kunnen stijgen als het het voorbeeld van Apple zou volgen bij het stroomlijnen van zijn activiteiten.

CNBC heeft Alphabet benaderd voor commentaar op de observaties van Cramer. De CNBC Investing Club, waar Cramer deel van uitmaakt, bezit aandelen van zowel Alphabet als Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER