Cramer voorspelt dat recente teleurstellingen over de winstcijfers en PMI-gegevens kunnen leiden tot renteverlagingen
Nieuws

Cramer voorspelt dat recente teleurstellingen over de winstcijfers en PMI-gegevens kunnen leiden tot renteverlagingen

Jim Cramer, de presentator van de show van CNBC, gaf commentaar op de moeilijkheid om de huidige toestand van de economie te begrijpen. Hij benadrukte recente tekenen van een vertraging, waaronder zwakke winstrapporten en nieuwe gegevens over de Amerikaanse productie en dienstensector. Cramer noemde deze factoren ‘bruine scheuten’ die de economische groei in de Verenigde Staten beïnvloeden.

Volgens Cramer zijn de totale winsten, hoewel sommige bedrijven positieve financiële resultaten rapporteren, ongelijkmatig. Hij noemde bijvoorbeeld de zwakker dan verwachte inkomsten van CarMax, die hij toeschreef aan de hoge financieringskosten, en de problemen van RH vanwege de hoge tarieven en een gebrek aan nieuwe huizenverkopen. Deze uitdagingen dragen bij aan een minder robuust economisch klimaat.

Cramer benadrukte het belang van de samengestelde inkoopmanagersindexgegevens van de S&P Global Flash US voor het begrijpen van de economie. Deze gegevens lieten lager dan verwachte cijfers zien voor zowel de industrie als de dienstensector, waarbij de productie het laagste punt in vier maanden bereikte. Cramer merkte op dat deze gegevens mogelijk zouden kunnen leiden tot een renteverlaging op korte termijn door de Federal Reserve.

In één deel van het rapport werd gewezen op een vermindering van het personeelsbestand in de dienstensector, de meest uitgesproken sinds eind 2009. Cramer beschouwt dit als “echt slecht nieuws voor de economie”, maar ook als iets dat de inflatie zou kunnen helpen afkoelen. De noodzaak van slecht nieuws om inflatie te voorkomen werd ook erkend in het PMI-rapport.

CarMax en RH gaven geen onmiddellijk commentaar op de opmerkingen van Cramer. De inzichten van Jim Cramer kunnen waardevol zijn voor beleggers die door het huidige economische landschap willen navigeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER