Cross Country World Cup in Minneapolis proceeds despite milder winter temperatures
Nieuws

Cross Country World Cup in Minneapolis proceeds despite milder winter temperatures

De Loppet Foundation in Minneapolis maakt zich op voor een drukke maand vol evenementen. Dit weekend gaat het Loppet Winter Festival van start en over slechts twee weken begint de Cross Country World Cup. De Loppet Foundation heeft onlangs bevestiging gekregen van het internationale bestuursorgaan voor het WK dat het evenement nog steeds doorgaat. Uitvoerend directeur Claire Wilson uitte zijn opluchting en dankbaarheid door te zeggen: “Ik barstte bijna in tranen uit omdat niemand van ons hier echt wist hoe dat telefoontje zou verlopen.”

De voorbereiding op het evenement heeft een buitengewone inspanning gekost, grotendeels als gevolg van een koudegolf onder het vriespunt in januari. Het team maakte sneeuw, legde paden aan en sloeg extra sneeuw op om ervoor te zorgen dat het WK door kon gaan. Naast het WK vindt dit weekend het Loppet Winter Festival plaats. De stichting heeft aanpassingen gedaan aan de races om tegemoet te komen aan het warmere weer.

Omdat de temperaturen boven het vriespunt blijven, vraagt ​​de stichting toeschouwers om het stadiongebied tijdens het festival te vermijden om de sneeuw vrij van vuil te houden, wat het smelten kan versnellen. Bovendien zal de Luminary Loppet, gepland voor zaterdag, op het land plaatsvinden vanwege de twijfelachtige ijsomstandigheden.

Echter, met warmere temperaturen en mogelijke regen in de weersvoorspelling bestaat de kans dat de toegang tot het parcours in de dagen voorafgaand aan het WK moet worden aangepast. Voor meer informatie over het Loppet Winter Festival en de Cross Country World Cup, klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER