Crowdfunding-initiatief gelanceerd door Bicocca om bodemverontreiniging op te sporen
Technologie

Crowdfunding-initiatief gelanceerd door Bicocca om bodemverontreiniging op te sporen

Onderzoekers van de Universiteit van Milaan-Bicocca werken aan een natuurlijke methode om bodemverontreiniging te beoordelen door het gedrag van aardvarkens te observeren. De onderzoekers hebben een crowdfundingcampagne gelanceerd met de titel “Many Little Pigs!” een instrumenteel prototype ontwikkelen dat de gedragsreacties van biggen combineert met kunstmatige intelligentie-instrumenten om gezonde grond van vervuilde grond te onderscheiden.

Aardvarkens zijn oude schaaldieren die miljoenen jaren geleden het vasteland koloniseerden. Ze pasten zich aan de nieuwe omgeving aan door groepsgedrag te vertonen en bij elkaar te blijven om het individuele contact met de lucht te verminderen. Onder druk van vervuilde grond valt de groep uiteen, wat wijst op de vervuilingsniveaus.

De eerste stap in de bestrijding van bodemverontreiniging is het monitoren van de verontreinigingsniveaus. De onderzoekers hebben een snelle, economische en niet-invasieve methode ontwikkeld om het groepsgedrag van aardvarkens te observeren wanneer ze worden blootgesteld aan bodemverontreinigingen. Door te bestuderen hoe biggen reageren, willen ze de verontreinigingsniveaus in de bodem bepalen.

Een apparaat dat een infrarood microcameradetector en een plexiglas-arena combineert, zal worden gebruikt om de aggregatietoestand van aardvarkens op verontreinigde grond te monitoren. Het doel is om een ​​prototype te ontwikkelen dat automatisch het gedrag van de biggen analyseert om snelle en nauwkeurige milieukwaliteitsrapporten te kunnen opleveren.

Om de ontwikkeling van het prototype te bekostigen moet er via een inzamelingsactie op Ideaginger.it 10.000 euro worden opgehaald. Het project maakt deel uit van de VI-editie van BiUniCrowd, een initiatief van de Universiteit van Milaan-Bicocca. A2A heeft ermee ingestemd de crowdfundingcampagne mede te financieren. Supporters kunnen doneren op de projectpagina en kunnen beloningen ontvangen, zoals het laten analyseren van hun tuingrond op gezondheid.

De ‘Veel biggetjes!’ Het project heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de beoordeling van bodemverontreiniging door het gedrag van aardvarkens en geavanceerde technologie te gebruiken om verontreinigde grond nauwkeurig en efficiënt te identificeren. Door samen te werken met de gemeenschap en supporters hopen de onderzoekers een duurzame methode te creëren om het milieu tegen vervuiling te beschermen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER