Dagelijkse podcast over technologie en wetenschap
Nieuws

Dagelijkse podcast over technologie en wetenschap

Scarlett Johansson uitte onlangs haar verbazing over hoe vergelijkbaar een van de kunstmatige intelligentie-stemmen gemaakt voor ChatGPT klonk als haar eigen stem. OpenAI, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de AI-stem, besloot het gebruik ervan te onderbreken nadat het geconfronteerd werd met terugslag en vergelijkingen met de spreekstijl van de Hollywood-actrice. Johansson schakelde zelfs advocaten in om de kwestie aan te pakken, waarbij ze beweerde dat de AI-stem te veel op die van haar klonk en dat ze eerder een aanbod van het bedrijf voor vocaal werk had afgewezen.

Als reactie hierop verduidelijkte OpenAI dat de stem in kwestie geen imitatie van Johansson was, maar eerder een andere actrice die haar natuurlijke spreekstem gebruikte. Het debat over AI-technologie en de noodzaak van regulering bij de ontwikkeling ervan blijft een onderwerp van discussie in de technologiegemeenschap.

De AI Seoul Summit, die dinsdag begon, brengt vooraanstaande computerwetenschappers samen om de zorgen rond zelfdenkende technologie aan te pakken. Eleanor Shearer, senior research fellow bij de Londense Common Wealth-denktank, benadrukt hoe belangrijk het is dat overheden transparant zijn over de specifieke bedreigingen die AI met zich meebrengt.

Minister Mel Stride heeft ook commentaar gegeven op de noodzaak voor de politie om onderzoek te doen naar mogelijke beschuldigingen van doodslag door bedrijven in het door de NHS geïnfecteerde bloedschandaal. Bovendien onthulde een onderzoek van de Universiteit van New Mexico de aanwezigheid van microplastics in elke zaadbal als onderdeel van een onderzoek naar de gezondheid van mannen.

Andere onderwerpen die in de podcast aan bod komen, zijn onder meer de voordelen van 'roze ruis' voor een betere slaap, de race om het noorderlicht te observeren, de manier waarop technologiebedrijven omgaan met desinformatie voorafgaand aan de verkiezingen en de vooruitgang op het gebied van kleine robotchirurgie. Om naar meer afleveringen te luisteren, zoek je naar Tech & Science Daily op Apple, Spotify of op je favoriete podcastplatform.

LAAT EEN REACTIE ACHTER