Dallas neemt het op tegen Oklahoma City met een winning streak van vier wedstrijden
Sport

Dallas neemt het op tegen Oklahoma City met een winning streak van vier wedstrijden

De Dallas Mavericks (38-28, achtste in de Western Conference) nemen het donderdag om 22.00 uur EDT in Oklahoma City op tegen de Oklahoma City Thunder (45-20, tweede in de Western Conference). De FANDUEL SPORTSBOOK NBA LINE heeft de Thunder als -10 favorieten met een over/under van 237 punten.

Dallas heeft een zegereeks van vier wedstrijden achter de rug en zal ernaar streven hun overwinningen tegen Oklahoma City voort te zetten. De Thunder waren dominant tegen tegenstanders van de Western Conference met een record van 28-15. Hun snelle breakpoints, gemiddeld 15,2 per game, staan ​​op de derde plaats in de Western Conference, aangevoerd door Shai Gilgeous-Alexander, die een gemiddelde van 3,6 heeft.

De Mavericks hebben een record van 22-18 in Western Conference-wedstrijden en hebben 3 van de 5 wedstrijden gewonnen die met minder dan 4 punten werden beslist. De 13,4 gemaakte 3-pointers van de Thunder per game zijn net iets hoger dan de 13,3 per game die de Mavericks toestaan. Dallas schiet 48,3% vanuit het veld, wat 3,0% hoger is dan het schietpercentage van de tegenstanders van de Thunder dit seizoen.

Het wordt de derde ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen. In hun laatste duel op 10 februari wonnen de Mavericks 146-111 met 32 ​​punten van Luka Doncic en 25 punten van Gilgeous-Alexander voor de Thunder.

Belangrijke spelers voor de Thunder zijn onder meer Gilgeous-Alexander, die gemiddeld 31,1 punten, 5,6 rebounds, 6,4 assists en 2,1 steals scoort, en Chet Holmgren, die gemiddeld 17,5 punten, negen rebounds en 1,5 blocks scoort in de laatste 10 wedstrijden. Voor de Mavericks scoort Doncic gemiddeld 34,3 punten, negen rebounds en 9,8 assists, terwijl Kyrie Irving gemiddeld 2,8 driepunters maakte in de laatste tien wedstrijden.

In hun laatste 10 wedstrijden hebben de Thunder een record van 7-3 behaald en gemiddeld 119,2 punten per wedstrijd. De Mavericks hebben een record van 5-5 in hun laatste 10 wedstrijden, met een gemiddelde van 120,4 punten per wedstrijd.

Wat blessures betreft, staat Jalen Williams op de lijst voor de Thunder, terwijl Brandon Williams uitgeschakeld is voor de Mavericks vanwege een polsblessure.___

Opmerking: dit artikel is gemaakt met behulp van technologie van Data Skrive en gegevens van Sportradar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER