Nieuws

Darden stijgt naar nummer 3 op de ranglijst van Amerikaanse Business Schools

De aanzienlijke stijging in rang van de school werd toegeschreven aan de opmerkelijke verbeteringen in drie subcategorieën die bijdragen aan de algemene score. Concreet klom Darden naar de vierde positie in compensatie (voorheen tiende), vierde in leren (voorheen tiende) en elfde in netwerken (voorheen tweeëntwintigste).

Interim-decaan Jeanne Liedtka sprak haar tevredenheid uit over de externe validatie van Dardens positieve momentum. Ze erkende de inspanningen van decaan Scott Beardsley, momenteel op sabbatical in Oxford, en de faculteit en het personeel van Darden voor het creëren van een samenwerkende en elkaar versterkende omgeving voor leren en wetenschap, waarvan uiteindelijk de studenten profiteren.

Darden wordt al geruime tijd erkend vanwege zijn uitmuntendheid op het gebied van lesgeven en staat al tien jaar op rij op de hoogste Amerikaanse ranglijst voor onderwijservaring in de inmiddels gepensioneerde MBA-ranglijst, gepubliceerd door The Economist. Het programma bij Darden stelt studenten in staat hun eigen reizen vorm te geven en van elkaar te leren, waarbij ze zakelijke uitdagingen uit de echte wereld aanpakken onder begeleiding van de faculteit.

Volgens Bloomberg Businessweek wordt de hoge score van de school op de leerindex ondersteund door positieve feedback van studenten, die de “geweldige professoren en academische omgeving” prijzen, evenals de focus op de kwaliteit van het onderwijsonderwijs.

Naast kwantitatieve gegevens bevat de nieuwe ranglijst ook een kwalitatief gedeelte met getuigenissen van studenten en alumni, waarin de sterke punten van het MBA-programma worden benadrukt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER