Sport

“David Ross spreekt zich voor het eerst uit sinds Cubs Firing” – NBC Sports Chicago

Voormalig Chicago Cubs-manager David Ross sprak onlangs voor het eerst sinds hij door het team werd ontslagen. In een exclusief interview met Jim Henry van de Tallahassee Democraat in Florida, sprak Ross zijn dankbaarheid uit voor de kans die hij de afgelopen vier jaar kreeg om de Cubs te leiden. Hij verklaarde dat hij, ondanks dat hij af en toe boos werd, meer gefocust is op de kans die hem werd gegeven om het team te leiden.

In de loop van vier seizoenen als manager leidde Ross de Cubs naar een record van 262-284 en verzekerde hij zich van de kroon in de Central Division in 2020. In zijn laatste seizoen behaalde het team een ​​record van 83-79, hun beste in drie seizoenen. De Cubs namen uiteindelijk echter de beslissing om afscheid te nemen van Ross nadat Craig Counsell, een zeer gewilde managerial free agent, beschikbaar kwam. Vervolgens tekenden ze Counsell voor een contract van vijf jaar, waarmee hij de best betaalde manager in de MLB-geschiedenis werd.

Cubs President of Baseball Operations Jed Hoyer verklaarde dat de beslissing om afscheid te nemen van Ross moeilijk was, maar sprak zijn dankbaarheid uit voor Ross ‘bijdragen aan de club. Ross gaf geen concrete plannen voor de toekomst, maar deelde zijn denkwijze wel in het interview met de Democraat.

Voor meer inzichten uit het interview kunt u de website van de Democraat bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER