De AI-audiotechnologievleugel van het BTS-bureau stelt zangers met verlamde ledematen in staat hun stem opnieuw te creëren
Technologie

De AI-audiotechnologievleugel van het BTS-bureau stelt zangers met verlamde ledematen in staat hun stem opnieuw te creëren

Supertone, de AI-audiotechnologieafdeling van het BTS-bureau, heeft de stem nagebootst van Kim Hyeok-geon, een Zuid-Koreaanse zangeres die verlamd raakte bij een auto-ongeluk in 2012. Kim, die zanger was van ‘The Cross’, een rockster band opgericht in 2003, presenteerde een optreden met een virtuele replica van hemzelf, gerealiseerd door middel van kunstmatige intelligentietechnologie. Deze voorstelling werd mogelijk gemaakt door het verzamelen van 20 jaar van de stem van de kunstenaar om de AI-stem te produceren. De 42-jarige artiest werd vóór het ongeval populair vanwege zijn unieke schreeuwtechniek, maar door zijn handicap kan hij niet meer optreden zoals vroeger. Op 27 december presenteerde Kim een ​​duetoptreden met zijn AI digital twin in een muziekprogramma van de Zuid-Koreaanse kabeltelevisiezender JTBC.

In mei 2023 werd de audiotechniek van Supertone gebruikt voor “Masquerade”, een digitale single geproduceerd door de stem van Lee Hyun, een lid van de ontbonden vocale groep 8Eight, te transformeren. Het bedrijf leverde ook de audiotechniek voor Disney+’s dramaserie “Big Bet” om de stem van Choi Min-sik na te bootsen, een 61-jarige ervaren acteur die de rol speelde van een jong personage van in de dertig. De ontwikkeling van generatieve AI-technologie is een van de belangrijkste strategieën van Hybe, aangezien het bedrijf in januari van dit jaar een belang van 56,1 procent in Supertone heeft verworven door 45 miljard won ($34,7 miljoen) te investeren.

Hybe-voorzitter Bang Si-hyuk zei dat de technologie van generatieve AI-diensten wordt gebruikt om on-demand afbeeldingen, tekst en video’s te produceren. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER