De CEO van Nvidia voorspelt dat algemene AI binnen vijf jaar de menselijke AI in precisie zal overtreffen
Technologie

De CEO van Nvidia voorspelt dat algemene AI binnen vijf jaar de menselijke AI in precisie zal overtreffen

De CEO van Nvidia, Jensen Huang, voorspelt dat Artificial General Intelligence (AGI) 8 procent beter zal zijn dan die van mensen en binnen de komende vijf jaar zal verschijnen. AGI wordt gezien als een systeem dat met succes elke menselijke intellectuele taak kan uitvoeren, inclusief redeneren, leren, communiceren in natuurlijke taal en plannen maken voor de toekomst.

In tegenstelling tot AI, die handmatige tussenkomst vereist en beperkt is tot specifieke gebieden, kan AGI zichzelf aanleren en problemen oplossen waarvoor het nooit is opgeleid. Huang benadrukte dat de tijdlijn voor AGI afhangt van hoe het is gedefinieerd, en als wordt gespecificeerd dat het specifieke tests doorstaat, kan het binnen vijf jaar arriveren.

Naast het bespreken van AGI ging Huang ook in op de kwestie van AI-hallucinaties, dit zijn reacties van AI-modellen die onjuiste informatie bevatten. Hij gelooft dat deze kunnen worden opgelost met goed onderzoek en contextonderzoek om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van AI-reacties te garanderen.

Huang benadrukte hoe belangrijk het is dat AI onderzoek doet voordat hij reageert om de beste en meest nauwkeurige informatie te verstrekken. Door de bron en context te onderzoeken en antwoorden te vergelijken met bekende waarheden, kan AI de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het verstrekken van informatie verbeteren.

Over het geheel genomen benadrukken Huangs inzichten over AGI- en AI-hallucinaties het potentieel en de uitdagingen van geavanceerde kunstmatige intelligentietechnologieën.

LAAT EEN REACTIE ACHTER