De CEO van Tencent, de Chinese videogamegigant, bespreekt de crisis van het bedrijf
Technologie

De CEO van Tencent, de Chinese videogamegigant, bespreekt de crisis van het bedrijf

Tijdens een bedrijfsbijeenkomst besprak Pony Ma, CEO van technologiegigant Tencent, de prestaties van het bedrijf in de videogamesector het afgelopen jaar. Ma benadrukte de aanzienlijke obstakels waarmee Tencent wordt geconfronteerd en waarschuwde voor de concurrentie die succesvolle titels heeft gelanceerd, terwijl de nieuwe releases van het bedrijf niet aan de verwachtingen voldeden. Hij sprak zijn vertrouwen uit in de ontwikkeling van het bedrijf op de lange termijn, maar erkende dat Tencent “op zijn lauweren lijkt te rusten” als marktleider op het gebied van gaming.

Ma identificeerde ook de internationalisering van binnenlandse games als een belangrijke groeimogelijkheid en kondigde aan dat Tencent overgaat naar een horizontale aanpak in de hardware- en softwareontwikkeling. Ze benadrukte de noodzaak om de strijdlust binnen het bedrijf weer aan te wakkeren en spoorde de medewerkers aan om samen te werken bij de ontwikkeling van producten en diensten. Ma gaf echter toe dat Tencent niet het verst gevorderd is in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, maar verzekerde dat het bedrijf niet te ver achterloopt.

Het bedrijf werd in 2021 geconfronteerd met een ernstige crisis in de videogamebranche als gevolg van beperkingen die door de Chinese autoriteiten waren ingevoerd, waardoor de schermtijd van kinderen werd beperkt en verslaving werd bestreden. Dit leidde tot de opschorting van de goedkeuringen van nieuwe titels voor bijna een jaar, waarbij de toezichthouder pas begin 2023 nieuwe licenties begon af te geven. Als reactie op de uitdagingen kondigde TikTok’s moederbedrijf ByteDance plannen aan om de ontwikkeling van de meeste nieuwe titels stop te zetten en zijn producten te verkopen. huidige portfolio, resulterend in banenverlies bij de belangrijkste gamesstudio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER