De Chinese premier betuigt zijn steun door een bezoek te brengen aan de Amerikaanse chipmaker die op de zwarte lijst staat.
Technologie

De Chinese premier betuigt zijn steun door een bezoek te brengen aan de Amerikaanse chipmaker die op de zwarte lijst staat.

De Chinese premier Li Keqiang bezocht onlangs Yangtze Memory Technologies Co., de beste geheugenchipontwikkelaar van het land, tijdens een tweedaagse reis naar de provincie Hubei. Dit bezoek was een krachtig bewijs van overheidssteun voor het bedrijf, vooral nu de spanningen tussen de VS en China over technologie blijven escaleren. Dit bezoek was ook belangrijk omdat Li’s bezoek aan YMTC en Wuhan Huagong Laser Engineering Co. de inzet van de regering aantoonde om technologische innovaties te bevorderen en gerichte beleidsondersteuning te bieden voor onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen.
Tijdens zijn bezoek kreeg Li een rondleiding langs de productielijnen van beide bedrijven en voerde hij gesprekken met hun leidinggevenden. Persbureau Xinhua meldde dat Li de noodzaak benadrukte van voortdurende inspanningen op het gebied van technologische innovaties en het belang van het vertalen van onderzoeksresultaten in tastbare productiviteit. Dit blijk van steun van de tweede Chinese functionaris onderstreept de inzet van de regering om de technologie te bevorderen en binnenlandse bedrijven in strategische industrieën te ondersteunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER