De detailhandelsbestedingen in kleine bedrijven zijn in mei niet gestegen, maar sommige categorieën vertoonden wel groei.
Nieuws

De detailhandelsbestedingen in kleine bedrijven zijn in mei niet gestegen, maar sommige categorieën vertoonden wel groei.

Uit de Fiserv Small Business Index voor mei bleek dat de omzet van kleine bedrijven stabiel bleef op 145, met een stijging van 4,3% op jaarbasis. Het voetgangersverkeer kende ook een groei van 5,2% vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet bleef echter gelijk ten opzichte van de voorgaande maand, met slechts een stijging van 0,2% op maandbasis.

In mei stagneerden de detailhandelsuitgaven van kleine bedrijven in het hele land, hoewel de transacties een lichte stijging vertoonden van 0,7% ten opzichte van de voorgaande maand. Van de verschillende detailhandelscategorieën kenden de voedingsmiddelen- en drankenretailers de meest substantiële uitgavengroei met 2,1%. Andere categorieën, zoals kleding, sportartikelen en gezondheidszorg/persoonlijke verzorging, lieten in april ook een kleine stijging zien. De uitgaven aan algemene goederen, auto-onderdelen, bouwmaterialen en meubels zijn in mei echter gedaald, wat erop wijst dat consumenten wellicht gaan bezuinigen op hun vrije uitgaven.

De consumentenbestedingen kenden in mei opnieuw een stijging, maar consumenten zijn voorzichtiger met hun discretionaire aankopen. Er is een trend richting niet-discretionaire uitgaven, waarbij de uitgaven in supermarkten sterker groeien dan in restaurants. Ondanks dat de restaurantuitgaven jaar-op-jaar met 4,1% stegen, daalde het bezoekersverkeer in restaurants met 1,2%, terwijl het bezoekersverkeer bij levensmiddelen- en drankenretailers, waaronder supermarkten, groeide.

Volgens Jennifer LaClair, hoofd Merchant Solutions bij Fiserv, spelen kleine bedrijven een cruciale rol in de Amerikaanse economie. De Fiserv Small Business Index biedt vroege inzichten in economische trends, en uit de meest recente gegevens blijkt dat consumenten nog steeds in een gezond tempo uitgeven, zij het iets trager dan voorheen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER