De dominante prestatie van Frankrijk luidt het EK in met een overtuigende overwinning, waardoor Noord-Macedonië hulpeloos achterblijft.
Sport

De dominante prestatie van Frankrijk luidt het EK in met een overtuigende overwinning, waardoor Noord-Macedonië hulpeloos achterblijft.

Het Franse handbalteam domineerde in hun wedstrijd tegen het nationale team van Noord-Macedonië en behaalde uiteindelijk een 39-29 overwinning in de eerste wedstrijd van het EK in Duitsland. De wedstrijd vond plaats in de Merkur-Spiel Arena in Düsseldorf. Hugo Descat was met zeven doelpunten de topscorer van het Franse team, gevolgd door Dylan Nahi met zes doelpunten en Dika Mem met vijf doelpunten. Daarnaast speelde de legendarische Nikola Karabatić ook voor de Fransen en droeg hij één doelpunt bij aan het succes van het team. Hij heeft aangekondigd dat dit zijn laatste EK zal zijn, en hij is van plan na de Olympische Spelen in Parijs te stoppen met handbal. Aan Macedonische zijde leidde Žarko Peševski de ploeg met zeven doelpunten, terwijl Ivan Đonov er zes scoorde.

In de volgende wedstrijd van de eerste ronde in Groep A stond Duitsland tegenover Zwitserland in het stadion met uitschuifbaar dak, dat plaats biedt aan maximaal 54.600 toeschouwers voor voetbalwedstrijden. De wedstrijd zou om 20.45 uur beginnen en er werd verwacht dat het een record zou vestigen voor het aantal aanwezigen bij één enkele handbalwedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER