De drone wordt een held nadat hij in het water is geland
Technologie

De drone wordt een held nadat hij in het water is geland

De TY-3R Flying Buoy, geproduceerd door het Chinese dronebedrijf Didiok Makings, is een uniek reddingsvoertuig dat een drone met vier rotoren en een reddingsboei combineert. Wanneer het wordt geactiveerd door reddingswerkers aan de wal, vliegt het snel naar een persoon in nood op zee en landt op het water, waarna het verandert in een drijfmiddel dat twee volwassenen kan ondersteunen. Hierdoor kunnen zwemmers blijven drijven totdat reddingswerkers hen kunnen bereiken en terug naar de kust kunnen brengen.

Uitgerust met een 720p-camera biedt de TY-3R realtime zicht aan de operator terwijl deze naar de aangegeven bestemming vliegt. Zodra de redding is voltooid, kan de drone met slechts één druk op de knop automatisch terugvliegen naar zijn startpositie. Hij heeft een communicatiebereik van 1,1 km, een maximale snelheid van 47 km/u en een gebruiksduur van ruim 10 minuten per acculading. Bovendien heeft het een goede waterbestendigheid volgens IP68-normen.

De TY-3R kost $ 11.803 en is niet de enige reddingsdrone die beschikbaar is voor zwemmers. Andere modellen, zoals Pars (VS), Little Ripper (Australië) en Auxdron (Spanje), bieden ook vergelijkbare functionaliteiten, maar laten doorgaans een afzonderlijk drijfmiddel vallen in plaats van direct op het water te landen. Het innovatieve ontwerp en de mogelijkheden van de TY-3R maken hem tot een waardevolle aanwinst voor waterreddingsoperaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER