De ecobonus voor elektrische auto’s zou kunnen dalen naar 4.000 euro in 2024 voor welvarende huishoudens
Nieuws

De ecobonus voor elektrische auto’s zou kunnen dalen naar 4.000 euro in 2024 voor welvarende huishoudens

De Franse regering is van plan om de ecologische bonus voor de aanschaf van een elektrisch voertuig vanaf 1 januari te verlagen van 5.000 euro naar 4.000 euro, waarbij de verlaging gevolgen zal hebben voor rijkere huishoudens. Concreet zou de bonus voor huishoudens in decielen 6 tot en met 10 met 1.000 euro kunnen dalen, terwijl deze voor huishoudens in de laagste inkomensklassen 7.000 euro zou blijven. Het besluit is nog niet volledig definitief, maar sluit aan bij het doel van de regering om de steun geleidelijk af te bouwen naarmate de verkoop van elektrische auto’s toeneemt.

Naast de bonusverlaging heeft president Emmanuel Macron onlangs een programma aangekondigd waarmee de meest bescheiden huishoudens vanaf 2024 voor 100 euro per maand elektrische auto’s kunnen leasen. Ook in 2024 blijft de ombouwbonus voor elektrische auto’s gehandhaafd. Het bedrag dat wordt toegewezen aan staatssteun voor elektrisch vervoer zal naar verwachting stijgen tot 1,5 miljard euro in 2024, tegen 1,3 miljard euro dit jaar en 300 miljoen euro in 2017.

Ondanks de verlaagde bonus blijven elektrische auto’s aan populariteit winnen in Frankrijk, goed voor 20% van de verkoop van nieuwe auto’s in november, vergeleken met 17% in november 2022. Deze groei rechtvaardigt de geleidelijke daling van de steun voor elektrische voertuigen, zoals opgemerkt door een overheidsbron . Andere landen, zoals Duitsland, hebben ook wijzigingen aangebracht in hun stimuleringsmaatregelen voor elektrische voertuigen omdat ze worstelen met begrotingsproblemen.

Verwacht wordt dat de regering de nieuwe bonusbedragen tegen het einde van het jaar officieel zal publiceren, en de discussies over deze veranderingen zullen de komende maanden worden voortgezet.

Wat betreft andere inhoud, zoals forums en gokgerelateerde websites, lijkt deze niets te maken te hebben met het onderwerp elektrische voertuigen en staatssteun voor elektrisch vervoer in Frankrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER