De economie van Shreveport/Bossier City vertoont positieve signalen volgens de laatste gegevens
Nieuws

De economie van Shreveport/Bossier City vertoont positieve signalen volgens de laatste gegevens

Het Northwest Louisiana Economic Dashboard publiceerde in november gegevens die enkele positieve signalen lieten zien voor de economie van Shreveport-Bossier City in het derde kwartaal. Volgens Douglas White, directeur van het Center for Business and Economic Research van LSU Shreveport, zijn de werkloosheidscijfers in het gebied gedaald, waarbij meer mensen een baan hebben gevonden en de arbeidsmarkt hebben betreden.

De inflatie is gedaald, maar consumenten kunnen nog steeds de impact in de winkel voelen als gevolg van de eerdere hoge inflatie. White verwacht dat de prijzen in de toekomst in een normaal tempo zullen stijgen. Bovendien lijkt het erop dat de Federal Reserve voorlopig klaar is met het verhogen van de rente, wat gevolgen zal hebben voor de hypotheek- en autofinancieringstarieven.

Uit de gegevens blijkt ook dat het lokale verkeer, en met name het luchthavenvervoer, op het hoogste punt sinds 2019 staat en blijft stijgen. Deze positieve signalen zijn een welkome ontwikkeling voor de economie van Shreveport-Bossier City.

LAAT EEN REACTIE ACHTER