De energiecentrale van Eshkol is na ondertekening van een overeenkomst voor NIS 9 miljard geprivatiseerd
Nieuws

De energiecentrale van Eshkol is na ondertekening van een overeenkomst voor NIS 9 miljard geprivatiseerd

Het Israëlische elektriciteitsbedrijf (Hevrat Hashmal) heeft een overeenkomst getekend om de energiecentrale Eshkol in Ashdod te verkopen aan Dalia Energy en Union Holding voor 9 miljard, 1 miljoen en 181.818 sikkels. De betaling wordt binnen 5-6 maanden overgemaakt naar Hevrat Hashmal, zodra alle procedures met betrekking tot de transactie zijn voltooid.

Zodra de energiecentrale van Eshkol aan nieuwe eigenaren wordt overgedragen, zal Hevrat Hashmal niet langer een monopolist zijn op de markt voor elektriciteitsopwekking, aangezien zijn aandeel in de elektriciteitsproductie onder de 40% zal dalen. Aanvankelijk werd verwacht dat een aanzienlijk deel van de opbrengsten uit de privatisering zou worden gebruikt om de elektriciteitstarieven voor huishoudens te verlagen. Als gevolg van de oorlog zullen de middelen nu echter worden toegewezen om tariefverhogingen als gevolg van de noodzakelijke transitie van energiecentrales naar steenkool en stookolie te voorkomen.

Deze verkoop van de Eshkol-energiecentrale is een belangrijke ontwikkeling op de Israëlische energiemarkt en zal blijvende gevolgen hebben voor de industrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER