De evolutie van eVTOL-batterijtechnologie
Technologie

De evolutie van eVTOL-batterijtechnologie

Verschillende grote ontwikkelingsprogramma's voor elektrische verticale start en landing (eVTOL), zoals Archer, Joby en Lilium, naderen de laatste fase van certificering en ingebruikname. De prestaties van de batterijen die deze vliegtuigen van stroom voorzien, zijn van cruciaal belang om dit nieuwe segment van de luchtvaart in de nabije toekomst van start te laten gaan. Amprius Technologies is een toonaangevende leverancier voor de eVTOL-markt, met batterijen die hebben bewezen dat ze kunnen vliegen in drones, eVTOL's en pseudo-satellieten op grote hoogte (HAPS). Ze hebben het afgelopen jaar ook verschillende doorbraken bereikt op het gebied van de energiedichtheid van batterijen.

In april selecteerde AIBOT, een in Californië gevestigde ontwikkelaar van door kunstmatige intelligentie aangedreven eVTOL's en drones, de Amprius Silicone Anode-batterij om hun drone en eVTOL-vliegtuig voor zes passagiers in ontwikkeling van stroom te voorzien. Ronnie Tao, Vice President Business Development voor Amprius Technologies, bespreekt de batterijselectie en de toekomst van eVTOL-batterijtechnologie. Hij legt ook uit welk bereik de meeste eVTOL's kunnen bereiken met behulp van Amprius en soortgelijke batterijen.

Ga voor meer informatie over eVTOL-technologie naar www.eVTOLtechusa.com voor details over de komende eVTOL Technology USA-conferentie van SAE Media Group op 28-29 oktober in Arlington, Virginia. Abonneer u op de Aerospace & Defense Technology-podcast op Apple Podcasts of Spotify voor meer branche-inzichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER