Technologie

De exponentiële groei van AI in Spanje ‘overtreft alle voorspellingen’, aldus CloserStill Media

De exponentiële groei van kunstmatige intelligentie (AI) in Spanje heeft “alle voorspellingen overtroffen” met een “zeer merkbare” toename van de bedrijfsstructuur in Spanje, benadrukt Agustín Torres, president van CloserStill Media Spanje.

Spanje “heeft een gevestigd netwerk van tech-startups met een zeer actieve institutionele betrokkenheid”, aldus de directeur. En hij merkte op dat de impact van ChatGPT de voorspellingen voor de investeringsgroei voor 2023 naar bijna 30% heeft geduwd, “meer dan een verdubbeling sinds februari.”

Volgens Torres ziet 40% van de bedrijven kunstmatige intelligentie dit jaar als de belangrijkste technologie. Daarin merkte hij op dat de mondiale markt voor kunstmatige-intelligentiediensten naar verwachting zal groeien van 36 miljard vandaag naar 65.000 in 2026, aldus het persbericht.

Ondertussen blijkt uit gegevens van McKinsey dat 60% van de bedrijven die kunstmatige intelligentie gebruiken bij de besluitvorming de winstgevendheid verbeteren. Bovendien ziet 40% hogere winstmarges door deze toe te passen op kostenreductie en stroomlijning.

Generatieve AI maakt nieuwe mogelijkheden mogelijk voor het creëren van inhoud en het verzamelen van informatie. Voor CloserStill is het echter ook belangrijk om rekening te houden met de ethische en sociale kwesties die verband houden met genetische AI, zoals valse of misleidende inhoud, gegevensprivacy en de mogelijkheid om intellectueel eigendom te creëren.

Hij betoogde echter dat “grote technologische drijfveren zoals open kunstmatige intelligentie druk uitoefenen op regeringen om regelgeving in te voeren die de toekomstige technologische vooruitgang niet zal vertragen.”

In die zin zei de heer Torres: “Het is belangrijk dat de EU de noodzaak erkent om de vooruitgang op het gebied van AI te reguleren die door belanghebbenden wordt vereist.”

duurzame technologie

Torres legde uit dat hoewel de wereld “voor de uitdaging staat om de mondiale groei duurzaam te maken”, de proliferatie van kunstmatige intelligentie ook een punt van zorg is. AI-technologie “genereert grote hoeveelheden gegevens die in datacentra moeten worden verwerkt” en vereist elektriciteit en water om te kunnen functioneren.

Volgens dit beleid wees hij erop dat datacenters “momenteel verantwoordelijk zijn voor maximaal 3% van het mondiale elektriciteitsverbruik” en dat dit aandeel “naar verwachting in 2030 4% zal bereiken”. Volgens het Internationaal Energieagentschap zijn zij verantwoordelijk voor 1% van de mondiale uitstoot van broeikasgassen.

Terwijl we eraan herinneren dat kunstmatige intelligentie “enorme kansen biedt om de wereld te verbeteren, zoals het verhogen van de productiviteit en het stimuleren van de economische groei”, waarbij wordt ingezet op technologieën die het energieverbruik en schone energie verminderen om koolstofneutraliteit te bereiken. wijzen op de noodzaak.

Inzet voor hernieuwbare energiebronnen in datacenters

Volgens de ‘First National Survey on the Sustainability of Technological Infrastructure’ van Data Center World, de datacenterbeurs van de Technische Universiteit van Madrid, maakt 55 procent van de Spaanse datacenters al gebruik van gecertificeerde hernieuwbare energie. Europees gemiddelde. Shaw, en de Spaanse Vereniging van Datacenters (Spanje DC).

Ruim 300 mondiale bedrijven, waaronder grote technologiebedrijven die actief zijn in Spanje, namen deel aan het onderzoek, maar in totaal maakt 56% van de bedrijven geen gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Volgens het rapport heeft 95% van de Spaanse datacentereigenaren een duidelijk strategisch plan voor duurzaamheid en meet 90% de energie- of waterbronnen die in hun datacenter (CPD) worden verbruikt.

Een ander feit dat uit het onderzoek naar voren komt, is dat bijna 70% van de datacentereigenaren heeft geïnvesteerd in technologie die de warmte recycleert die wordt gegenereerd door hun CPD-bedrijfsprocessen.

CloserStill Media is sponsor van twee van de grootste beurzen in Spanje op deze gebieden: Big Data & AI World en Data Center World. Deze beurzen zullen plaatsvinden als onderdeel van de Salon Madrid Tech Show op 30 en 31 oktober. Ieder jaar zien we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie. introduceert nieuwe duurzaamheidsnormen en opkomende technologieën van ’s werelds meest relevante leveranciers op het gebied van AI en datacenters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER